Forside * Featured

Test: TicWatch Pro 5

-

Vi har taget et kig på det seneste smartwatch fra Mobvoi

TicWatch Pro 5 er et android smartwatch, lavet af det kinesiske firma Mobvoi. Uret kører WearOS 3.5, men I modsætning til forgængeren, TicWatch 3, som vi kiggede på sidste år, så er Pro 5 alene lavet til Android. Der findes dog en ret simpel workaround, så du kan modtage notifikationer på iPhone også, hvis du skulle ønske det.

Annonce:

Den fulde integration får du dog kun på Android. Undrer du dig i øvrigt over hvor TicWatch 4 blev af, så findes det ikke, hvilket skyldes at 4-tallet på kinesisk udtales meget tæt på ordet “død”, hvilket man åbenbart ikke ønskede at blive associeret med.

Lækker skærm og godt batteri

TicWatch Pro 5 kommer i to farver, sandstone og obsidian. Designet minder meget om TicWatch 3. “Huset” er en lille smule større og tykkere, men lægger man de to modeller ved siden af hinanden er det svært at se den store forskel. Jeg er ret dog begejstret for størrelsen, der ser flot ud på et herrehåndled. Stilen er klassisk. Jeg synes uret er pænt, uden det ser alt for prangende ud, men det vil selvfølgelig være en smagssag.

Som noget nyt har Pro 5 fået en krone til at dreje gennem menuerne på, som vi kender på bl.a. Apple Watch. Det fungerer glimrende når man ikke har uret på. Sidder det på håndleddet foretrækker jeg at bruge touchskærmen til at navigere med. Udover kronen har uret også en knap til hurtig adgang til de foretrukne apps. Selve remmen er af gummi og kan udskiftes efter behag.

En lækker feature på Pro 5 er dobbeltlagsskærmen, som gør at der spares batteri. Det betyder i praksis at en LCD del af skærmen altid er tændt og viser de vigtigste informationer som klokke, dato, om der ligger notifikationer mv. Du kan vælge farver som baggrund til LCD skærmen ligesom det er en del tydeligere at se klokken end det var på tidligere modeller, hvor det godt kunne stå lidt mørkt det hele.

Når du drejer håndleddet eller trykker på knapperne (du kan selv indstille dette) skifter uret til OLED skærmen, som så giver dig urets fulde informationer (alt efter hvilken skærm du har valgt. Skærmen står knivskarpt og farverne er virkelig flotte. En sjov detalje er at skærmen kan skifte farve alt efter niveauet af din puls når du dyrker motion.

Desværre kommer Pro 5 uden mulighed for sim-kort, hvilket er lidt ærgerligt, hvis man vil undvære sin telefon og stadig kunne modtage opkald, beskeder, bruge Spotify og lignende.

På batterisiden var TicWatch i forvejen godt kørende og her løfter Pro 5 niveauet yderligere. Tre dage uden problemer med alle funktionerne tændt. Slår du uret i “essential mode”, hvor kun de allermest nødvendige funktioner er tændt, taler vi hele 45 dage før du skal oplade. En smart feature er muligheden for at indstille, at Pro 5 selv slår over i essentielmode om natten, så der spares strøm. Når du oplader går til dog ganske tjept. 15 minutter og uret kan klare resten af dagen, mens ca. 30 minutter vil tage uret fra 0-65%.

Styresystemet er som nævnt Wear OS 3.5 og det fungerer fint, selvom jeg stadig finder det noget mere klodset end WatchOS på Apple Watch.

Mere power

Pro 5 har fået et boost over forgængeren i rå kraft. Uret indeholder Snapdragon W5 gen 1, 2 GB Ram, hvilket mærkes når man hopper rundt mellem de forskellige apps. Der er fart på og uret virker på ingen måde belastet. Derudover kommer Pro 5 med 32 Gb intern opbevaringsplads. Alligevel har jeg et par gange oplevet at uret pludselig genstarter. Om det alligevel skyldes et presset ur, eller om der er tale om en bug, ved jeg ikke.

Som forgængeren er Pro 5 spækket med fitness apps. Hele 15 tic-apps for at være helt præcis. Det er måske lige i overkanten, eller også er det bare mig der ikke føler det nødvendigt med så meget indsamling af dato om alt fra træning, søvn, hjerterytme, hvornår man skal i seng (det styrer jeg selv tak!) og meget andet.

Heldigvis er det let at fjerne apps, eller blot slå dem fra og så fokusere på at bruge dem, men føler mest for. Træningsappen TicExercise tror jeg, at mange vil have rigeligt i. Den er let at tilgå, opfanger selv når du begynder at løbe eller gå lange ture og indeholder i øvrigt mere end 100 forskellige træningsformer. Alle træninger kan efterfølgende synkroniseres med Google Fit.

Den største mangel for mig med Pro 5 er, at det ikke understøtter Google Assistant. Google Assistant er, i hvert fald hos os, en ganske central del af vores hjem og det er mig er gåde hvorfor Mobvoi har udeladt det. Det handicapper uret overfor mange af konkurrenterne synes jeg. Jeg har læst, at Mobvoi har udtalt, at de arbejder på en løsning, men de lovede også opdateringer til TicWatch 3, der aldrig nogensinde kom. Så er Google Assistant afgørende for dig, skal du, i hvert fald på nuværende tidspunkt, overveje om andre ure passer bedre til dit behov.

Konklusion

Hvis ikke manglende Google Assistant er afgørende for dig, så er TicWatch Pro 5 et lækkert ur til en ganske rimelig pris. Fantastisk god batteritid, super hurtigt og masser af gode fitness apps er en del af pakken. Har du allerede et TicWatch 3 og er du glad for det, ville jeg måske overveje om det er nødvendigt at opgradere. Er du til gengæld i markedet for et nyt android smartwatch, vil TicWatch Pro 5 ikke skuffe.

 

Pris og tilgængelighed

TicWatch Pro 5 koster fra kr. 2.700

Se forhandlere og dagspris

 

Specifikationer (engelsk)

Display Size 1.43 inches
Display Type AMOLED
Display Type Ultra-Low-Power
Estimated Battery Life 80 hours
Fitness Features Accelerometer
Fitness Features Blood Oxygen Monitor
Fitness Features GPS
Fitness Features Heart Rate Monitor
Fitness Features Temperature Sensor
Phone Call Capacity
Phone OS Compatibility Android
Processor Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1
Separate App Store
Watch OS Wear OS 3.5
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.