Forside * Nyheder

TIDAL fyrer også: Hver tiende medarbejder ude

-

Det er ikke kun Spotify, der er nødt til at svinge sparekniven over medarbejderstaben. Det går ud over 40 stillinger i TIDALs tilfælde.

Når krybben er tom, bides hestene. Og streaming-krybben, der ellers på et tidspunkt så ud til at være uudtømmelig, er nu alligevel ved at blive tømt. Det globale inflationsniveau har pumpet priser og omkostninger opad igennem 2023, og det må også streamingtjenesterne drage konsekvenserne af.

Som vi skrev forleden, har det betydet den største fyringsrunde i Spotifys historie, hvor flere end hver sjette medarbejder nu er blevet afskediget. Det handler om cirka 1500 mennesker på verdensplan.

Annonce:

TIDAL er en langt mindre organisation end Spotify, så når der gennemføres fyringsrunder der, er der ikke tale om helt lige så mange mennesker. Men det må alligevel kunne mærkes, når hver tiende medarbejder forlader skuden.

Det er den proces, som TIDAL nu skal igennem. I en e-mail som Bloomberg har fået fingre i, melder ledelsen ud til medarbejderne, at 10% af TIDAL-holdet bliver fyret. Det er cirka 40 mennesker på tværs organisationen.

Primært ikke-tekniske medarbejdere

Nyhedssiden af den store platform for elektronisk musik, Resident Advisor, har talt med en kilde tæt på TIDAL, der siger, at firmaets strategi er at skifte over i retning af udvikling af teknologiske produkter i stedet for at levere journalistisk information om musikken og menneskelig kuratering, noget TIDAL altid har markedsført sig på.

Det synes at være bekræftet af sociale medie-indlæg fra folk, der tidligere har arbejdet på den side af sagen hos TIDAL, som f.eks. Jeff Benjamin. Afskedigelserne skulle være sket i lande så forskellige som Brasilien, Tyskland, Polen, Spanien, USA og TIDALs oprindelige hjemland, Norge.

Efter i en periode at have været ejet af en flok amerikanske musikere, er TIDAL nu i hænderne på fintech-firmaet Block, der ejes af den tidligere Twitter-stifter og -CEO Jack Dorsey. Det er Block, der står bag den populære betalingsplatform Square, der dog ikke findes i Skandinavien endnu.

Dorsey meldte i november ud, at han har sat et dogme for sin virksomhed, at den ikke må være større end 12.000 medarbejdere. P.t. har Block cirka 13.000 medarbejdere, så inden 2024 er omme, skal 1.000 medarbejdere være afskediget. Ud over at krybben er tom, er det blandt andet i den forbindelse, at TIDAL fyrer 40 medarbejdere.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.