Forside * Fokus

Vejdirektoratet smider Clever på porten

-
Elbil ladepark ved Lillebælt. Foto: Vejdirektoratet

Ladestandere for elbiler ved Lillebælt skal re-udbydes

Vejdirektoratet har annulleret sin kontrakt med Clever A/S vedrørende driften af i alt 60 ladestandere på rastepladserne ved Lillebælt Syd og Lillebælt Nord på Fyn på grund af kontraktbrud. Vejdirektoratet planlægger nu at igangsætte en ny udbudsproces, som forventes opdelt i to separate aftaler, en for hver ladestation.

Kort før jul blev Vejdirektoratet nødt til at ophæve sin kontrakt med Clever A/S vedrørende ladestandere på Lillebælt Nord og Lillebælt Syd. Årsagen var, at Vejdirektoratet konstaterede, at Clever ikke overholdt kontraktens krav om en maksimal rabat på 10% til Clevers egne abonnementskunder. Clevers abonnementskunder fik i stedet en betydeligt større rabat end 10% sammenlignet med kunder, der ikke havde et ladeabonnement hos Clever.

Annonce:

“Vi holder løbende øje med, at kontraktvilkår overholdes. Det er ikke sket i dette tilfælde. Vi har brugt de midler, som vi havde i kontrakten for at få Clever til at ændre deres prissætning, men da det ikke er sket, må vores veje skilles”, fortæller Helle Lange, indkøbschef ved Vejdirektoratet, i en udmelding.

Som en midlertidig løsning er der indgået en aftale mellem Vejdirektoratet og Clever om, at Clever fortsat vil drive de to ladestationer, indtil nye operatører er fundet.

Vejdirektoratet har planer om at genudbyde de to ladeparker så hurtigt som muligt og forventer at opdele Lillebælt-parkerne i to separate kontrakter. Lillebælt Syd og Lillebælt Nord blev indviet i henholdsvis marts og maj 2023 og var nogle af de første ladestandere, der blev etableret med midler fra Infrastrukturplan 2035.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.