Forside * Featured

Her er Samsung Galaxy S24-familien – Masser af AI på alle modeller

-
Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung er klar med næste generation Galaxy S smartphones, og i år er der masser af spændende nyheder. Det er dog især AI der er fokus på.

Samsung afslørede i dag Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ og Galaxy S24, som tilbyder nye mobiloplevelser baseret på Galaxy AI. AI forbedrer stort set alle aspekter af Galaxy S24-serien – fra at fremme mere ubesværet kommunikation med intelligente tekst- og taleoversættelser, til at øge den kreative frihed gennem Galaxys ProVisual Engine, og til at etablere en ny standard inden for søgning.

“Galaxy S24-serien transformer vores forbindelse med verden og sætter gang i det næste årti med mobilinnovation,” siger Claus Holm, landechef hos Samsung Danmark i en udmelding, og fortsætter: “Galaxy AI er bygget på vores tradition for innovation og en dyb forståelse for, hvordan mennesker bruger deres telefoner. Vi er spændte på at se, hvordan vores brugere over hele verden vil optimere deres hverdagsliv med Galaxy AI og åbne op for nye muligheder.”

Annonce:

 

Masser af nye spændende AI funktioner på alle S24 modeller

Galaxy AI introducerer smarte AI funktioner, der er designet til at forbedre alle aspekter af livet, særligt telefonens mest essentielle funktion: kommunikation. Når du har brug for at kommunikere på tværs af sprogbarrierer, gør Galaxy S24 det enklere.

Chat med en klassekammerat eller en kollega fra udlandet. Foretag en reservation, mens du er på ferie i et fremmed land. Alt dette er muligt med Live Translate, som tilbyder tovejs stemme- og tekstoversættelser i realtid af telefonsamtaler i din egen app. Ingen eksterne apps er nødvendige, og AI på enheden sikrer fuldstændig privatliv i samtalerne. Du skal dog være opmærksom på at Live Translate ikke kan dansk på lanceringstidspunktet, men Samsung fortæller at det kommer.

Med Tolkefunktionen kan live samtaler øjeblikkeligt oversættes på en delt skærm, så personer, der står over for hinanden, kan se en teksttransskription af, hvad den anden person netop har sagt. Det fungerer endda uden mobildata eller Wi-Fi. For beskeder og andre apps kan Chat Assist hjælpe med at tilpasse stil og tone for at sikre, at kommunikationen lyder som tiltænkt: enten som en høflig besked til en kollega eller som en kort og fængende sætning til en overskrift på sociale medier. Heller ikke tolkefunktionen er klar på dansk, men også den skulle komme.

AI indbygget i Samsung-tastaturet kan også oversætte beskeder, e-mails osv. i realtid på 13 sprog. I bilen vil Android Auto automatisk opsummere indgående beskeder og foreslå relevante svar og handlinger, så du kan bevare kontakten, mens du fokuserer på vejen.

Organiseringen af daglige arbejdsopgaver får også et betydeligt løft med Note Assist i Samsung Notes, som tilbyder AI-genererede oversigter, skabelse af skabeloner, der strømliner noter med foruddefinerede formater, og oprettelse af covers, der gør dine noter nemme at finde med et hurtigt overblik.

Til stemmeoptagelser bruger Transcript Assist AI og tale-til-tekst-teknologi til at transskribere, opsummere og endda oversætte optagelser – selv i situationer med flere talere.

 

Galaxy S24 får “Circle to Search”

Samsung Galaxy har indledt et samarbejde med Google, og tilbyder nu “Circle to Seach”. Ved at holde hjem-knappen nede længere, kan du lave cirkler, fremhæve, tegne eller trykke på noget på skærmen af din Galaxy S24 for at få adgang til nyttige søgeresultater.

Uanset om du ser et smukt landemærke i baggrunden på et opslag fra en ven på sociale medier eller støder på en overraskende sjov fakta i en video, kan du få svar ved at søge på dele af billedet eller video.

 

Også mere AI på kameraet

Galaxy S24-seriens ProVisual Engine  tilbyder en række AI-drevne værktøjer, der forbedrer billedoptagelse og maksimerer kreativ frihed fra opstilling til deling på sociale medier.

Slut med rystede, pixelerede billeder på lang afstand, takket være Galaxy S24 Ultras Quad Tele System og et nyt 5x optisk zoom-objektiv, der arbejder sammen med en 50MP sensor for optisk kvalitet op til 10x zoom. Du kan også lave et digitalt 100X zoom.

Opgraderede Nightography-funktioner sikrer imponerende billeder og videoer under alle forhold, selv ved zoom, med Galaxy S24 Ultras større pixelstørrelse og forbedret optisk billedstabilisering. Videooptagelser er skarpere med dedikerede billedsignalprocessorer og gyro-baseret støjfjerning.

Redigeringsværktøjerne gør det nemt at redigere billeder, og med Edit Suggestion foreslår Galaxy AI justeringer. Generative Edit kan udfylde baggrunde og justere objekters placering. Instant Slow-mo-funktionen skaber detaljerede slow-motion videoer.

Super HDR giver livagtige forhåndsvisninger, og tredjeparts-apps til sociale medier kan nu udnytte Galaxy-seriens avancerede kamerafunktioner for forbedret HDR-kvalitet. Billeder i Gallery og sociale apps vises i Super HDR for realistisk lysstyrke, farve og kontrast.

Lover 7 års softwareopdateringer

Samsung lover nu 7 års softwareopdateringer på nye telefoner. 4 års major softwareopdateringer, men hele 7 års sikkerhedsopdateringer til Android. Samsung forklarede at man ikke kan give 7 års major software opdateringer, fordi man ikke kan sikre at funktionalitet virker så langt ud i fremtiden på samme hardware.

 

Snapdragon 8 Gen 3, men kun på S24 Ultra

Sidste år havde alle S23 modeller Snapdragon chipset, men i år får S24 og S24+ Samsungs eget Exynos 2400 chipset, der ligesom Snapdragon 8 Gen 3 er baseret på 4nm teknologi.

Hvor stor forskellen er på hastigheden på de to chipset vides i skrivende stund ikke.

At spille på Samsung Galaxy er nu en endnu mere kraftfuld oplevelse med hardware- og softwareforbedringer. Galaxy S24 Ultra har et avanceret termisk kontrolsystem med et 1,9 gange større Vapor Chamber, hvilket forbedrer overfladetemperaturen og maksimerer ydeevnen over tid. Takket være samarbejde med førende spiludviklere, tilbyder Galaxy S24 optimeret adgang til populære globale mobilspil.

Skærmen på Galaxy S24 er den hidtil kraftigste i Samsung Galaxy-serien, og kan nå en maksimal lysstyrke på 2.600 nits.

Corning Gorilla Armor på skærmen af Galaxy S24 Ultra giver både optisk forbedring og imponerende holdbarhed mod hverdagsbrug, med op til 75 procent reduceret refleksion under forskellige lysforhold, hvilket sikrer en behagelig oplevelse.

Galaxy S24-serien har designforbedringer med slankere og mere lige kanter, hvilket gør det nemmere at fordybe sig i enhver visningsoplevelse. Større skærmstørrelser er opnået med 6,7-tommer skærmen på Galaxy S24+ og 6,2-tommer skærmen på Galaxy S24, uden at øge den overordnede størrelse. Galaxy S24 Ultra har en flad 6,8-tommer skærm, optimeret for både visning og produktivitet. Desuden matcher Galaxy S24+ nu QHD+-opløsningen på Galaxy S24 Ultra.

 

Pris og tilgængelighed

Samsung Galaxy S24-serien vil være tilgængelig for forudbestilling fra i dag d. 17. januar og vil være til salg i udvalgte butikker fra d. 23. januar.

Galaxy S24-serien kommer i jord- og mineralinspirerede nuancer. Galaxy S24 Ultra kommer i følgende farver: Titanium Grey, Titanium Black, Titanium Violet og Titanium Yellow. Galaxy S24+ og Galaxy S24 kommer i følgende farver: Onyx Black, Marble Grey, Cobalt Violet og Amber Yellow. Alle tre modeller kan fås i yderligere farver, der kun er tilgængelige online hos Samsung.

 • Galaxy S24 Ultra fra 11.499,- DKK
   • 1TB: 14.299,- DKK
   • 512GB: 12.499,- DKK
   • 256GB: 11.499,- DKK
 • Galaxy S24+ fra 8.999,- DKK
   • 512GB: 9.999,- DKK
   • 256GB: 8.999,- DKK
 • Galaxy S24 fra 6.999,- DKK
   • 256GB: 7.499,- DKK
   • 128GB: 6.999,- DKK

Fra d. 17. til 30. januar 2024 er der mulighed for at tage del i S24-seriens lanceringstilbud ”Double your storage”, hvor du kan opgradere til den dobbelt hukommelse på din S24-smartphone uden ekstra omkostninger. Læs mere på Samsungs hjemmeside.

 

Specifikationer (Engelsk)

Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Plus Samsung Galaxy S24 Ultra
Display
6.2-inch AMOLED, FHD+ resolution (2,340 x 1,080)
120Hz display refresh rate (1Hz-120Hz)
HDR10+
6.7-inch AMOLED, QHD+ resolution (3,120 x 1,440)
120Hz display refresh rate (1Hz-120Hz)
HDR10+
6.8-inch AMOLED, QHD+ resolution
120Hz display refresh rate (1Hz-120Hz)
HDR10+
Processor
Samsung Exynos 2400
Samsung Exynos 2400
Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy
RAM
8GB LPDDR5X
12GB LPDDR5X
12GB LPDDR5X
Storage

128GB or 256GB

256GB or 512GB
256, 512GB, or 1TB
Power
4,000mAh
25W wired charging
15W wireless charging
5W reverse wireless charging
No charger in box
4,900mAh
45W wired charging
15W wireless charging
5W reverse wireless charging
No charger in box
5,000mAh
45W wired charging
15W wireless charging
5W reverse wireless charging
No charger in box
Cameras
Rear:
– 50MP main
f/1.8, OIS- 12MP ultrawide
1.4 μm, f/2.2, 120-degree FoV
1/2.55-inch sensor

– 10MP telephoto
3x optical zoom
1.12 μm, f/2.4, 36-degree FoV
1/3.52-inch sensor
OIS

Front:
– 12MP
f/2.2, 80-degree FoV, AF

Rear:
– 50MP main
f/1.8, OIS- 12MP ultrawide
1.4 μm, f/2.2, 120-degree FoV
1/2.55-inch sensor

– 10MP telephoto
3x optical zoom
1.12 μm,
f/2.4, 36-degree FoV
1/3.52-inch sensor
OIS

Front:
– 12MP
f/2.2, 80-degree FoV, AF

Rear:
– 200MP main
f/1.7, OIS-12MP ultrawide, f/2.4, 120-degree FoV
1/3.52-inch sensor

– 50MP telephoto
5x optical zoom, 1.4 μm, f/3.4, 36-degree FoV
1/2.55-inch sensor
OIS

Front:
– 12MP
f/2.2, 8-degree FoV, AF

Video
Rear:
8K at 24/30fps (main lens only)
4K at 30/60fps (all lenses)Front:
4K at 30/60fps

Rear:
8K at 24/30fps (main lens only)
4K at 30/60fps (all lenses)Front:
4K at 30/60fps

Rear:
8K at 24/30fps (main lens only)
4K at 30/60fps (all lenses)Front:
4K at 30/60fps

Audio
Stereo speakers
Triple mics
No 3.5mm port
Stereo speakers
Triple mics
No 3.5mm port
Stereo speakers
Triple mics
No 3.5mm port
Connectivity
5G (mmWave + Sub6)
Wi-Fi 6E
Bluetooth 5.3
NFC support
USB 3.2 Gen 1
5G (mmWave + Sub6)
Wi-Fi 6E
Bluetooth 5.3
NFC support
USB 3.2 Gen 1
UWB
5G (mmWave + Sub6)
Wi-Fi 7
Bluetooth 5.3
NFC support
USB 3.2 Gen 1
UWB
SIM
Single nano-SIM tray
eSIM support
Single nano-SIM tray
eSIM support
Single nano-SIM tray
eSIM support
Security
Ultrasonic under-display fingerprint sensor
7 years of security/OS updates
Ultrasonic under-display fingerprint sensor
7 years of security/OS updates
Ultrasonic under-display fingerprint sensor
7 years of security/OS updates
Durability/Materials
IP68
Gorilla Glass Victus 2 on the front and back
Aluminum frame
IP68
Gorilla Glass Victus 2 on the front and back
Aluminum frame
IP68
Gorilla Glass Armor on the front and back
Titanium frame
Software
Android 14
One UI 6.1
Android 14
One UI 6.1
Android 14
One UI 6.1
S Pen support
No
No
Yes
Dimensions and weight
147.0 x 70.6 x 7.6mm
168g
158.5 x 75.9 x 7.7mm
197g
162.6 x 79 x 8.6mm
233g
Colors
Onyx Black, Marble Gray, Cobalt Violet, Amber Yellow
Onyx Black, Marble Gray, Cobalt Violet, Amber Yellow
Titanium Black, Titanium Yellow, Titanium Violet, Titanium Gray
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.