Forside * Nyheder

Samsung springer på den voksende smartrings-bølge

-
(Foto: Samsung)

Med en teaser af Galaxy Ring meldte Samsung sin ankomst i det voksende smartrings-marked, der var en af årets større tendenser på CES.

Det kan godt være, at briller bliver den næste store, personlige computerplatform. Men der går helt sikkert nogle år endnu, før det slår igennem. I mellemtiden ser det ud som om, der er en anden wearable-kategori, der kan nå at blive et hit først.

Denne kategori er smartringe, altså fingerbårne devices, der kan forskellige ting ud over at være cirkulære og måske endda også have et pænt design. Som de fleste af den slags nyere produktkategorier startede smartringe i det små med mindre producenter, der skabte et fundament for et marked. Men nu begynder de store navne også at komme ombord.

Annonce:

Det sidste gælder f.eks. Samsung, der i forbindelse med sin Unpacked-event onsdag afsluttede den detaljerede præsentation og gennemgang af de nye Galaxy S24-modeller med at tease en ny smartring.

Som det næppe kan overraske nogen som helst, hedder ligger ringens modelnavn i forlængelse af Samsungs øvrige branding for de fleste af sine mobilprodukter. Den hedder med andre ord Galaxy Ring.

Et gryende marked

Samsung viste også ovenstående billede frem, men ud over det visuelle og navnet, holder Samsung foreløbig de fleste detaljer tæt til kroppen. Ringen blev dog annonceret i kølvandet på en række nyheder på fitness-fronten, primært fokuseret på nye funktioner og features i Samsung Health-app’en.

Med andre ord er der god grund til at antage, at de sensorer, der sidder i Galaxy Ring er fokuseret på helbred og fitness. Det vil nemlig også være i tråd med det føromtalte marked, der er ved at udvikle sig omkring smartringe.

(Foto: Samsung)

Det mest kendte navn på markedet lige nu er Oura, en finsk smartrings-producent, der blev startet for over ti år siden. Første generation af Oura-ringene blev sat i gang via en Kickstarter-kampagne i 2015, hvorefter anden generation kom i 2018. Den seneste udgave er tredje generation fra 2021.

Smartrings-tendens på CES

Oura-ringene kan måle puls og pulsvarians, og 2021-udgaven kan også måle kropstemperatur, blodilt-niveau og menstruationsrelaterede data. Pulsmåling på 2021-modellen sker døgnet rundt og ifølge Oura foretages målingerne oftere end på de mest populære smarture og  fitnessarmbånd.

I 2022 meddelte Oura, at de havde solgt en million smartringe. En million er naturligvis ikke nødvendigvis mange over en 7-årig periode (fra Kickstarter-kampagnen i 2015 til 2022). Men når man tager i betragtning, at der er tale om et nicheprodukt og en ny produktkategori, kan det ses som begyndelsen på et større marked, og det er helt sikkert derfor, Samsung nu springer ombord.

På CES blev der i øvrigt også annonceret en hel del nye smartringe fra mindre firmaer, herunder Evie, der både i design og funktionalitet er rettet mod kvinder. Amazfit annoncerede Helio Ring, der har et skarpt fitness-fokus, mens Lotus Ring slet ikke måler kropsfunktioner, men i stedet fungerer som en slags fjernbetjening til det smarte hjem. Under CES blev der åbnet for forudbestillinger (kun i USA) af sidstnævnte.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.