Forside * Fokus

MobilePay lancerer nye tiltag mod svindel, misbrug og trusler

-

En kommende sikkerhedsopdatering til MobilePay er designet til at bekæmpe svindel, misbrug og trusler

Inden længe vil brugere af MobilePay få muligheden for at blokere andre brugere, de ikke ønsker kontakt med. Denne funktion er en del af en planlagt sikkerhedsopdatering, som forventes at træde i kraft i marts. Det skriver TV 2 på baggrund af en Ritzau nyhed.

Annonce:

1. Blokering af brugere

Opdateringen sigter bl.a. mod at forebygge fænomener som stalking og trusler, som nogle brugere oplever. Funktionen vil effektivt kunne stoppe stalking og trusler, der kan opstå gennem kommentarer til transaktioner i appen, forklarer selskabet.
Der har været et stigende ønske fra brugerne om at kunne blokere andre brugere.

2. Afskaffelse af alias

Et andet tiltag er, at dit rigtige fulde navn altid vil blive vist i appen, både når du sender og modtager penge. Derfor vil brugen af alias ikke længere være mulig. Dette tiltag er blandt andet en reaktion på svindel.

Gennem årene har selskabet i stigende grad bemærket kriminelle, der skjuler sig bag falske navne. Dette sker ofte i forbindelse med salg af ikke-eksisterende varer online for at lokke penge fra andre brugere.

“Vi er opmærksomme på, at brugen af rigtige navne i stedet for alias kan være bekymrende eller generende for nogle brugere”, lyder det fra MobilePay.

3. Minimering af misbrugsrisiko

Den tredje ændring indebærer, at brugere kun kan være aktive på MobilePay fra én enhed ad gangen. For at reducere risikoen for misbrug skal brugere også logge ind med MitID og en sms-kode, når de logger ind på en ny enhed.

Hvornår?

Ændringerne træder i kraft om ca. 2 måneder, dvs. i løbet af marts 2024.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.