Forside * Featured

TEST: OnePlus 12 – Endnu et godt og lynhurtigt Android flagskib

-

OnePlus er klar med deres flagskib for foråret 2024. Og OnePlus 12 leverer på alle parametre, og til en attraktiv pris.

OnePlus har altid haft en speciel plads i mit hjerte. Lige siden den første version med Sandstone bagside, så har det været et spændende bekendskab. Der er løbet meget sand igennem åen siden, og nu er vi så på OnePlus 12, som kommer med top specifikationer, Hasselblad kamera og lynende hurtig opladning uanset om den er trådløs eller kablet.

Vi har testet den nye OnePlus 12, og her er hvad vi synes.

Annonce:

 

Udpakning og design

OnePlus 12 kommer i en OnePlus rød æske, der udover telefonen indeholder en USB-A SUPERVOOC oplader, et rødt USB-A til USB-C opladerkabel samt en SIM-Pin.

OnePlus 12 kan købe i to farver “Flowy Emerald”, der er grøn og “Silky Black”, der er sort. Modellen vi testede var den grønne med 16GB RAM og 512GB lagerplads. Du kan også få en billigere model med 12GB RAM og 256GB lagerplads. Og OnePlus 12 kan fås fra omkring 7.700,-

På forsiden finder man en let buet 6,82” AMOLED skærm, og på bagsiden finder man Hasselblad kamera, der er placeret i en cirkel der mest af alt nok skal minde om en større kameralinse.

På højre side finder du knap for lydstyrke samt standby-knap der også kan bruges til f.eks. Google Pay eller andre smutveje. På venstre side finder man OnePlus’s 3-punkts mute knap, der enten har lyd, vibrerer eller slukker helt for lyden på telefonen. Den er flyttet fra højre side på tidligere modeller, men det generer mig ikke at den nu er på venstre side, bare den er der.

I bunden er der USB 3.2 USB-C stik til forbindelse og opladning, ligesom den gemmer på skuffen til dual-SIM. Indbygget i telefonen er der dog også support for eSIM.

Jeg kan rigtigt godt lide designet som OnePlus har, dog er jeg ikke så vild med buede skærme, også selvom det er så lidt som det er på OnePlus 12.

OnePlus 12 har det der svarer til en IP65 certificering, som beskytter den mod vand og støv, hvis man vel og mærke ikke tager den med i bad.

Designet er godkendt, og jeg er begejstret for hvordan den ligger i hånden til trods for den store skærm.

 

Skærm

OnePlus 12 har fået en lidt større skærm end sidste år, så den i år har en AMOLED 2K skærm på 6,82” med 120Hz ProXDR, Dolby Vision HDR og LTPO +. OnePlus 12 understøtter dynamisk opdateringshastighed, som du kan styre fra indstillingerne.

Skærmen har en opløsning på 2K, og du kan selv vælge om du vil køre automatisk, 2.376 x 1.080 eller 3.168 x 1.440 i opløsning. Ved automatisk skifter skærmen selv opløsning efter behov. Som standard kører den 2.376 x 1.080.

Skærmen er beskyttet af Corning Gorilla Glass Victus 2.

Skærmen har en imponerende maksimal lysstyrke på op til 4.500 nits som gør at du kan se hvad der står på skærmen uanset hvad lysforhold du kaster efter den.

Skærmen har en lille bue på siderne, men ikke i top og bund, og selvom det ikke generer mig, må jeg sige at jeg personligt bedst kan lide flade skærme.

Men skærmen står knivskarpt, og uanset om du bruger den til at læse på, spille med eller bare bruger den til at vise beskeder, så er den rigtig god.

OnePlus 12 har også en øjenkomfort mode, der tilpasser skærm og farver til omgivelserne man er i, og det fungerer rigtigt godt, og gør at det ikke bliver så hårdt for øjnene at se hvad der ser på skærmen.

Under skærmen findes der også en ganske god fingeraftrykslæser.

Skærmen er klart godkendt.

 

Ydelse – Snapdragon 8 Gen 3 chipset – Men ikke lige så hurtig som Samsung Galaxy Ultra

OnePlus kommer ligesom Samsung Galaxy S24 Ultra med et Snapdragon Gen 3 chipset, og det kan mærkes. Der er masser af power til daglig brug uanset om man er hardcore gamer eller bare gerne vil have at tingene sker når man sætter det igang på telefonen.

OnePlus kommer også med muligheden for at sætte telefonen i en “Høj ydelse” modus, hvis du mener det går for langsomt. Prisen for det er naturligvis højere batteriforbrug, og personligt er det ikke noget jeg ville slå til, da gevinsten ikke virker at være batteriforbruget værd.

Jeg har målt ydelsen med Geekbench 6 på normal ydelse, og der scorer telefonen 953 på Single-Core og 4.759 på Multi-Core. Det er ikke lige så højt som Samsung Galaxy S24 Ultra, men mere end rigeligt til at give en fuldstændig glidende oplevelse som begejstrer.

OnePlus 12 kommer med enten 12GB RAM / 256GB lagerplads eller 16GB RAM / 512GB lagerplads, og personligt ville jeg købe den store, selvom den midste er rigeligt til de fleste.

OnePlus har også lagt et ret avanceret kølingssystem ind i telefonen. De kalder det “Dual Cryo-velocity VC cooling”, og det skulle kunne få telefonen til at være ca. 7 grader køligere end den ellers ville have været, og mens jeg testede, spillede og opladede telefonen føltes den på intet tidspunkt for varm.

 

Lynhurtig opladning og imponerende batteri på 5.400 mAh

OnePlus 12 kommer med et batteri på hele 5.400 mAh, og så har den lynhurtig kablet og trådløs opladning.

Du får 100W SUPERVOOC kablet opladning, og så får du 50W AIRWOOC trådløs opladning. Og nu håber jeg det er slut med at OnePlus fra model til model bestemmer om de vil tilbyde trådløs opladning eller ej.

Jeg kom fint igennem en hel dag på OnePlus 12, men selvom den har større batteri end f.eks. Galaxy S24 Ultra, havde den et højere batteriforbrug. Jeg lå efter en dags forbrug mellem 30-40% hvor jeg på S24 Ultra tit lå +50%.

Til gengæld er den lynhurtige opladning væsentligt bedre end på Samsung. Du kan oplade telefonen lynende hurtigt op igen. På under 30 min. kan du få en hel dags forbrug.

 

5G og dual-SIM, eSIM , WiFi 7 og Bluetooth 5.4

OnePlus 12 kommer med alt hvad hjertet kan begære af trådløse forbindelser. Du får 5G mobilnet, WiFi 7, der fungerer rigtigt godt og Bluetooth 5.4 til gode trådløse forbindelser.

OnePlus 12 har plads til dual-SIM (Nano SIM). Den understøtter 3G/4G/LTE/5G. Og så kan du også bruge eSIM, hvis de danske teleudbydere ellers understøtter det. Når du slår eSIM til slår den det fysiske SIM2 fra, så du stadig har Dual SIM support.

Udover 4G/LTE og 5G får du også VoLTE og WiFi opkald, så du får den bedste opkaldskvalitet du kan få, hvis du er på et trådløst netværk. Det kommer naturligvis an på hvad din teleudbydere tilbyder. De indbyggede antenner (Testet med TDC / Telmore) gav godkendt ydelse i Hovedstadsområdet.

Jeg har inden testen opdateret mit WiFi net hjemme til WiFi 7, og OnePlus 12 forbandt uden problemer til både 2,4, 5 og 6Ghz trådløse netværk. Og hastigheden imponerede med lynhurtig overførsel på min 1Gbit Internet forbindelse.

 

Android 14 og Oxygen OS 14 brugerflade – og 5 års sikkerhedsopdateringer

OnePlus 12 kommer med Android 14 og Oxygen OS 14, og så får du 5 års sikkerhedsopdateringer, og 4 major opdateringer. OnePlus lover at du vil få op itl Android 18.

Android 14 fungerer rigtigt godt. Der er masser af smarte funktioner, og OnePlus Oxygen OS 14 har en rigtig god mørk mode, som jeg nærmest altid som det første slår til når jeg tester OnePlus telefoner.

OnePlus tilbyder i det hele taget en super god Android oplevelse, og så har de også det spændende samarbejde med Hasselblad som gør at deres kamera app er rigtig god.

 

Kamera samarbejde med Hasselblad leverer gode billeder

OnePlus samarbejde med Hasselblad giver nogle spændende muligheder, og så kommer OnePlus 12 med det voldsomme kamera setup på bagsiden der består af:

 • Hovedsensor – 50MP, f/1.6, 23 mm, OIS/EIS
 • Ultravidvinkel – 48MP, f/2.2, 114 grader, EIS
 • Telefoto 64MP, 3x optisk zoom, f/2.6, OIS / EIS

På forsiden får man et 32MP, f/2.74, Sony IMX615, EIS selfie-kamera, der også kan bruges til at låse telefonen op.

Kameraet på bagsiden tilbyder op til 3X optisk zoom, så skal du endnu tættere på skal du i gang med digitalt zoom.

Kameraet er ganske udemærket, og tager gode billeder, men det er ikke det bedste på en smartphone, men til almindelig dagligdags brug, er det et af de bedre vi har testet. Og til prisen er det godkendt. Men jeg havde nok håbet på endnu bedre kvalitet når man tænker på hvor længe OnePlus har arbejdet sammen med Hasselblad. Jeg oplever stadig at nogle motiver har en tendens til at blive overbelyst på nogle af objektiverne. Men mon ikke det er noget som OnePlus kan fikse med en software opdatering.

 

Kamera-appen rigtig god, og den er let at betjene og bruge. Der er masser af funktioner for både “auto-brugere” og mere avancerede brugere.

På video siden kan man optage 1080P, 4K og 8K/24.

Ovenfor er eksempler på billeder taget med OnePlus 12. Det er en funktion på kamera-appen der gør at man kan sætte billede meta med “Hasselblad watermark” på i bunden.

 

Konklusion

OnePlus 12 er en fantastisk Android telefon. Du får det hurtigste chipset du kan få til Android modeller lige nu. Du får en fantastisk skærm med rigtig god ydelse, og du får et godt kamera som tager ganske udmærkede billeder.

Til prisen får du ikke en bedre Android mobil lige nu. Personligt ville jeg vælge at betale de kun 1.000,- DKK ekstra for at få den store model med 16GB RAM og 512GB lagerplads, hvor man lige nu også får en trådløs 50W AIRVOOC oplader med.

 

Så vi ender på en rigtig flot karakter for OnePlus 12, som virkeligt begejstrer. Og er du på jagt efter en Android mobil lige nu, så bør du have den med i dine overvejelser.

 

Pris og tilgængelighed

OnePlus 12 kommer i en grøn eller sort model, og kan købes allerede nu.

Afhængig af størrelse koster OnePlus 12:

 • 12 / 256GB koster DKK 7.699,- (se dagspris)
 • 16 / 512GB koster DKK 8.699,-

Til og med den 13/2 2024 fås 16/512GB-varianten til et introduktionstilbud, hvor man sparer minimum DKK 700, og samtidig medfølger en gratis OnePlus 50W trådløs AIRVOOC oplader med i prisen, til en værdi af DKK 549.

Specifikationer (Engelsk)

DISPLAY

Size: 6.8 inches
Resolution: 3168 x 1440 pixels, 20:9 ratio, 510 PPI
Technology: AMOLED
Refresh rate: 120Hz
Screen-to-body: 90.88 %
Peak brightness: 4500 cd/m2 (nit)
Features: Scratch-resistant glass (Corning Gorilla Glass Victus 2), Ambient light sensor, Proximity sensor

HARDWARE

System chip: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 SM8650-AB (4 nm)
Processor: Octa-core, 1x 3.3GHz Cortex-X4 + 5x 3.2GHz Cortex-A720 + 2x 2.3GHz Cortex-A520
GPU: Adreno 750
RAM: 12GB LPDDR5X
Internal storage: 256GB (UFS 4.0)
Device type: Smartphone
OS: Android (14)
 
 

BATTERY

Capacity: 5400 mAh
Type: Li – Polymer, Not user replaceable
Charging: Fast charging, Qi wireless charging, Reverse wireless charging
Max charge speed: Wired: 100.0W; Wireless: 50.0W

CAMERA

Rear: Triple camera
Main camera: 50 MP (OIS, PDAF)
Specifications: Aperture size: F1.6; Focal length: 23 mm
Second camera: 64 MP (Telephoto, Periscope, OIS, PDAF)
Specifications: Optical zoom: 3.0x; Aperture size: F2.6; Focal Length: 70 mm
Third camera: 48 MP (Ultra-wide)
Specifications: Aperture size: F2.2; Focal Length: 14 mm
Video recording: 7680×4320 (8K UHD) (24 fps), 3840×2160 (4K UHD) (60 fps), 1920×1080 (Full HD) (240 fps)
Front: 32 MP
Video capture: 3840×2160 (4K UHD) (30 fps)

DESIGN

Dimensions: 6.47 x 2.98 x 0.36 inches (164.3 x 75.8 x 9.15 mm)
Weight: 7.76 oz (220.0 g)
Materials: Back: Glass; Frame: Aluminum
Resistance: Yes; IP65
Colors: Green, Black

OnePlus 12

8.8
Design 8.5
Ydelse 9.3
Skærm 9.0
Kamera 8.5
Batteri 8.5

Plus

 • Super ydelse
 • Lynhurtig opladning
 • 5 års softwareopdatering
 • Imponerende skærm
 • Godt kamera
 • Meget for prisen

Minus

 • Ikke noget der trækker ned
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.