Forside CES * CES 2024

WiFi 7 er nu officielt lanceret

-
Foto: recordere.dk

WiFi 7 lanceret: En ny æra inden for trådløs teknologi begynder

Med lanceringen af WiFi 7, den nyeste og mest avancerede version af WiFi-teknologien, markeres en banebrydende udvikling i den trådløse teknologis verden. Denne nye standard lover at revolutionere, hvordan vi forbinder til internettet, med hastigheder, der er betydeligt hurtigere end de nuværende WiFi 6 / 6E.

WiFi 7 vil tilbyde en forbedring i dataoverførselshastigheder på op til 30 Gbps, hvilket er næsten tre gange hurtigere end den maksimale hastighed, som WiFi 6 kan præstere. Dette betyder en dramatisk forbedring i streaming af højopløseligt indhold, online gaming, og andre datakrævende aktiviteter.

Annonce:

En af de mest bemærkelsesværdige forbedringer i WiFi 7 er dens evne til at håndtere flere enheder på samme netværk uden at gå på kompromis med hastigheden. Dette er særligt vigtigt i takt med at flere og flere enheder i hjemmet bliver internetforbundne.

Desuden introducerer WiFi 7 nye funktioner såsom forbedret signalstabilitet og reduceret forsinkelse (latency), hvilket gør den ideel til brug i både hjemmet og professionelle miljøer. Det forventes, at denne nye teknologi vil blive hurtigt adopteret af producenter af smartphones, computere, og andre internetforbundne enheder.

Denne lancering af WiFi 7 markerer et stort skridt fremad i den trådløse kommunikationsteknologi og åbner op for nye muligheder inden for digitale oplevelser og tilslutningsmuligheder.

PS. Selvom der har været routere mm. som har været solgt som WiFi 7 kompatible i et stykke tid, så er det først nu at den endelige udgave af WiFi 7 er lanceret inkl. et certificeringsprogram. På CES-udstillingen har vi mødt flere med WiFi 7-produkter som nu annoncerer at de netop er blevet certificeret,.

 

Foto: recordere.dk

 

WiFi 7

Wi-Fi 7 fungerer på de samme 2,4 GHz-, 5 GHz- og 6 GHz-bånd, så det er bagudkompatibelt med tidligere Wi-Fi-standarder. Nyhederne er bl.a:

Øget kanalbåndbredde: Wi-Fi 7 fordobler den maksimale kanalbåndbredde fra 160 MHz til 320 MHz, hvilket muliggør hurtigere dataoverførsel. Jo bredere MHz-område, desto mere data kan transporteres. Den udvidede båndbredde muliggør betragteligt højere trådløse downloadhastigheder end tidligere.

4K Quadrature Amplitude Modulation (QAM): Denne funktion tillader hvert signal at pakke op til 120% mere data ind i en kanal end Wi-Fi 6E.

Multi-Link Operation (MLO): Denne funktion gør det muligt for enheder at fordele forbindelsen over to eller tre bånd (2,4 GHz, 5 GHz og 6 GHz), hvilket forbedrer hastighed og stabilitet. Hvis et bånd er uden for rækkevidde, skifter enheden problemfrit til et andet uden at afbryde forbindelsen. Dette kaldes også bonding eller aggregering.

Forbedret latency: Integrationen af alle tre bånd reducerer lufttidsbegrænsningen, hvilket øger chancen for øjeblikkelig overførsel af datapakker. Dette er særlig gavnligt for applikationer, der kræver lav latenstid, såsom online gaming og videokonferencer.

MU-MIMO-forbedring: Wi-Fi 7 understøtter flere multi-user, multiple-input, multiple-output (MU-MIMO) spatial streams, hvilket gør det muligt for routere at kommunikere med flere enheder samtidigt. Dette forbedrer netværkets effektivitet, især i områder med mange enheder.

Multi-Ressource Enheder (RU): Med tidligere Wi-Fi 6/6E og ældre, når en del af en højhastighedskanal blev brugt af en anden enhed, blev hele kanalen utilgængelig. Med Wi-Fi 7 kan kanalen deles, når der er ledig plads i den.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.