Forside CES * CES 2024

Jabra har en software-opdatering til Elite-serien med på CES

-
Jabra Elite 10 får to opdateringer i de kommende uger og måneder, der giver både bedre lyd og bedre kontrol (Foto: Jabra)

I stedet for nye modeller har den danske øretelefon-producent lanceret ny software, der gør Jabra Elite 8 Active- og Elite 10-modellerne væsentligt bedre.

Vi lever i en tid, hvor mange forbrugerelektronik-produkter er så platformiserede, at software-opdateringer næsten kan være lige så godt som et helt nyt produkt. Om det er tilfældet for den software-opdatering, som Jabra havde taget med på CES, kan kun ejerne af det danske firmas Elite 8 Active- og Elite 10-modeller vurdere.

Det er nemlig disse to modeller, der har fået en opfrisker lavet af bits. De to modeller blev lanceret tilbage i august, så det er måske meget forståeligt, at der ikke allerede er noget nyt på vej. Men Jabra er faste gæster på CES, og ville angiveligt ikke ankomme tomhændet til trods for at firmaet ikke har nogle nye modeller i posen endnu.

Annonce:
Jabra Elite 10 blev sammen med Elite 8 Active annonceret tilbage i august (Foto: Jabra)

Derfor blev det til en annoncering af software-opdateringen i stedet. Eller rettere, softwareopdateringerne. Der kommer nemlig to. Den første opdatering lander her i januar og får en ret stor betydning.

Den tilføjer en ny knapfunktion, der gør det hurtigt og let at aktivere eller deaktivere tre af hovedelementerne i Jabra-øretelefonerne: ANC, HearThrough og Sidetone. De to sidstnævnte er Jabras navne for henholdsvis funktionen, der slipper lyden fra omgivelserne ind, og funktionen, der skruer op og ned for din egen stemmes lyd, når du bruger øretelefonerne.

Bedre algoritmer

Du vil også endelig kunne navngive dine Jabra-øretelefoner, så de er nemmere at skelne fra andre øretelefoner der måske findes i hjemmet eller på arbejdspladsen. Jabra vil dog også gøre noget ved lydkvaliteten, men det sker først til marts.

Elite 8 Active-modellen får en bedre filtrering af vindstøj til marts (Foto: Jabra)

Med marts-opdateringen forbedres opkaldskvaliteten på Elite 10-modellen. Her har Jabra valgt at fokusere på stemmer, der taler i baggrunden, og at tænke disse ind i den ”støj”, som støjreduktions-funktionen gør noget ved. ANC-funktionen med Jabras nye algoritmer kan således identificere baggrundssnak og filtrere det fra sammen med øvrig støj, mens en person, der er tæt på og rent faktisk skal have din opmærksomhed, stadig kan høres.

Ligeledes har Jabra forbedret ANC’en på Elite 8 Active, så denne bedre kan filtrere vindstøj fra. Her anvender algoritmerne HearThrough-funktionen til at finde ud af, hvad der er vind og hvad der er tale, og dæmper det førstnævnte. Denne opdatering dukker også op til marts.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.