Forside * Nyheder

Detailkæmpe køber tv-producent for at styrke reklamer

-

 

Foto: Vizio

Walmart køber smart-tv-producenten Vizio for 2,3 milliarder dollars, i reklameøjemed

Den amerikanske detailkæmpe Walmart ønsker at øge sin annonceforretning via Vizios SmartCast OS og køber Smart TV-producenten Vizio for 2,3 milliarder dollars (knap 16 mia. danske kroner).

Annonce:

Det meddelte den amerikanske detailgigant som en del af sin seneste indtjeningsrapport. Mens Walmart længe har været en af de største sælgere af Vizio-tv, siger virksomheden, at opkøbet “muliggør en rentabel reklameforretning, der hurtigt skaleres” via virksomhedens SmartCast OS. Handlen er stadig underlagt myndighedernes godkendelse.

Vizio sælger solide tv’er i mellemklassen, de fleste udstyret med SmartCast-operativsystemet, der understøtter gratis reklameunderstøttet indhold. Virksomheden opdaterede for nylig sin serie med en mere intuitiv brugergrænseflade og hurtigere opstart og appskift.

Walmart har i mellemtiden mærket på hylderne (sammen med TCL), som alle, der har været der for nylig, sikkert har bemærket. Forhandleren har allerede sit eget tv-husmærke, ONN, men disse apparater er meget i den lave ende og sælges normalt for under 500 dollars.

Endnu vigtigere er det, at virksomhederne planlægger at kombinere deres respektive annonceforretninger. Walmart har allerede en annonceforretning på 2,7 milliarder dollars (18,7 mia. kroner), men Vizio vil øge deres adgang til vigtige forbrugeroplysninger som seerdata. Det vil også effektivt give Walmart flere muskler til sine annoncer – for eksempel kan virksomheder, der sælger varer hos Walmart, også køre annoncer på Vizio-tv’er, som alle kan spores af detailhandleren.

“Vi tror, at kombinationen af disse to virksomheder vil få stor betydning, da vi omdefinerer skæringspunktet mellem detailhandel og underholdning”, fortæller Seth Dallaire, vicepræsident i Walmart.

“Vores teknologi vil hjælpe med at bringe en skaleret, forbundet tv-reklameplatform til Walmart Connect,” tilføjede Vizio CEO William Wang.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.