Forside * Nyheder

DR lancerer tre nye Ramasjang-apps målrettet børn

-

I en tid, hvor skærmtid for børn er et hedt debatemne, introducerer DR tre apps under Ramasjang-brandet, designet til at berige børnenes digitale oplevelser. “Ramasjang KREA”, “Ramasjang LEG” og “Ramasjang LÆR” er skabt med det formål at tilbyde kvalitetsindhold til børn i alderen 4-8 år.

Disse apps er nøje udviklet for at gøre det lettere for forældre at navigere i, hvordan skærmtid kan anvendes konstruktivt, hvad enten fokus er på læring, underholdning eller kreativ udfoldelse.

Annonce:

I en verden, hvor skærme er blevet en integreret del af vores hverdag, sætter DR en standard for, hvordan skærmtid kan anvendes positivt. Disse apps er ikke blot et svar på den stigende skærmtid blandt børn, men også et kvalitetsstempel i et marked domineret af kommercielle interesser. Morten Skov, chef for B&U hos DR, understreger vigtigheden af spil i børns liv og DR’s ambition om at tilbyde et stærkt dansk alternativ, der kan fremme børnenes kreativitet, læring og give dem et pusterum i en ellers hektisk hverdag.

 

Udviklingen af de nye Ramasjang-apps er baseret på indgående forskning og en spilundersøgelse udført i samarbejde med Det Danske Filminstitut og Medierådet for Børn og Unge. Resultaterne viser, at børn i målgruppen er særligt motiverede af at lære noget nyt, hvilket har inspireret til skabelsen af to apps med fokus på læring gennem leg. Katrine Granholm, redaktør i B&U, fremhæver, at børns primære motivation for at spille er underholdning, men at læring står som en stærk sekundær motivation.

DR’s nye apps tilbyder en målrettet tilgang til skærmtid, hvor børnene kan vælge apps baseret på deres aktuelle behov, hvad enten det er læring, kreativitet eller ren underholdning. Maria Kennet, product manager for DR’s børneapps, påpeger, at disse apps gør det nemmere for både børn og forældre at træffe bevidste valg omkring skærmtidens indhold.

 

Med lanceringen af “Ramasjang KREA”, “Ramasjang LEG” og “Ramasjang LÆR” sætter DR en ny standard for børnevenligt digitalt indhold. Disse apps repræsenterer bestræbelserne på at tilbyde indhold, der ikke kun underholder, men også uddanner og inspirerer til kreativitet blandt de yngste mediebrugere.

Her kan du hente og læse mere om LEG, LÆR og KREA

App Store:

​​​​​Google Play:

RamasjangsApp Store: tre nye apps LEG, LÆR og KREA erstatter den gamle Ramasjang-app, som børnene og deres forældre kender.

  • I Ramasjang LEG er de mest populære spil fra den gamle Ramasjang-app samlet. Her kan børnene blandt andet koble af med at løse mysterier med Kristian fra Ramasjang Mysteriet, bygge en by af kage med Rosa fra Rouladegade eller danse amok med Danse Staffan.
  • I Ramasjang LÆR har vi samlet alle de sjove spil, hvor børnene på en underholdende måde kan lære om verden og træne både tal og sprog. De kan blandt andet finde bogstaver med Hr. Skæg, lære om dyr med Ramasjang Redder eller øve hukommelse med vendespil.
  • I Ramasjang KREA er der stort fokus på indhold, der inspirerer og styrke børnenes kreativitet og fantasi — både i og udenfor og appen. I Trin for trin kan børnene lære at tegne, de kan øve sig i at farvelægge figurer i Malebogen, kreere smukke kunstværker i Mønstertegning og ved hjælp af Lysbordet lærer børnene at tegne figurer på papir. Alle børnenes kreationer både på skærmen og udenfor skærmen kan gemmes på deres egen opslagstavle i appen.
  • I KREA-appen er der desuden masser af inspirerende videoer med idéer til kreative projekter, som børnene kan kaste sig ud i. Tempoet er roligt, giver plads til fordybelse, og de forskellige kreative lege opfordrer til leg også udenfor skærmene.
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.