Forside * Featured

Flere butikker dropper MobilePay (opdateret)

-

Circle K har sagt farvel til MobilePay-betalinger, og nu har en stor supermarkedskæde, Løvbjerg, også besluttet at droppe betalingstjenesten fra den 12. marts 2024. Dette skridt rejser spørgsmålet om, hvorvidt vi står over for en begyndende trend, hvor flere virksomheder vil fravælge MobilePay.

Årsagen til denne udvikling synes at være de gebyrer, MobilePay har indført for erhvervsdrivende, som ønsker at acceptere betalinger gennem deres service. Tidligere var omkostningerne for erhvervsdrivende 60 øre per transaktion plus et månedligt abonnement på 50 kroner. Men efter en ændring i prisstrukturen, skal der nu betales 0,99 procent af transaktionsomsætningen, hvilket har vakt stor utilfredshed blandt især mindre virksomheder.

Annonce:

Denne utilfredshed bunder i en opfattelse af, at Vipps MobilePay udnytter sin dominerende position på markedet. På trods af MobilePays popularitet og brugervenlighed, er konkurrencen inden for betalingsløsninger hård, med aktører som Apple Pay og Google Pay, der udfordrer det traditionelle Dankort i Danmark.

Løvbjerg, som har 17 butikker i Danmark og en omsætning på 1,3 milliarder kroner, angiver de stigende omkostninger ved brug af MobilePay som hovedårsagen til deres beslutning. Dette sker i en tid, hvor MobilePay selv har erkendt, at de har været for lempelige med deres gebyrpolitik, hvilket har resulteret i underskud.

Opdatering:

Dagrofa, der står bag mere end 500 butikker i Danmark under kæder som Meny, Spar og Min Købmand, har også valgt at sige farvel til MobilePay.

“Den primære årsag er, at Mobilepay fremover kræver et nyt teknisk setup til betalingsløsningen i butikken, og med den investering der følger med, har vi vurderet, at det ikke var den vej, vi ville gå”, fortæller Morten Vestberg, som er kommunikationsdirektør hos Dagrofa, til Finans

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.