Forside * Featured

Google opgraderer Bard til dansk med avanceret Gemini sprogmodel

-

Google tager et stort skridt fremad i udviklingen af kunstig intelligens med opgraderingen af sin chatbot Bard til at inkludere sprogmodellen Gemini.

Denne opgradering betyder, at Bard nu bliver endnu dygtigere til at forstå, opsummere og løse kreative opgaver på dansk, hvilket markerer en væsentlig forbedring i teknologiens evne til at interagere med brugere på et dybere og mere intuitivt niveau.

Annonce:

I december sidste år lancerede Google sin hidtil mest avancerede sprogmodel, Gemini, som har fundet vej til flere Google-produkter, herunder den engelsksprogede version af chatbotten Bard. Nu er det Danmarks tur til at opleve denne teknologiske innovation, idet Bard på dansk opgraderes til at køre på Gemini Pro inden for de næste to dage som en del af en global udrulning.

Denne opgradering til Bard gør den i stand til bedre at forstå, opsummere, ræsonnere, kode og planlægge, hvilket betyder hurtigere og mere fyldestgørende svar på brugernes forespørgsler. Bard med Gemini Pro skiller sig ud ved sin evne til at håndtere komplekse og kreative opgaver mere effektivt end tidligere versioner.

Jesper Vangkilde, kommunikationschef for Google i Danmark, udtrykker Googles vision om, at kunstig intelligens skal være en hjælpende hånd i hverdagen. “Lanceringen af Bard med Gemini Pro er et vigtigt skridt i retning af at gøre samtaler med kunstig intelligens mere livlige og intuitive. Vi opfordrer brugerne til at udforske og eksperimentere med denne teknologi på nye og kreative måder,” siger Vangkilde.

Selvom Bard er optimeret til at løse mere dybdegående og komplekse opgaver, anbefales det stadig at bruge traditionelle Google-søgninger til at finde simple, faktuelle svar. Den opgraderede Bard opfordrer til kreativitet og dybdegående forståelse, hvilket åbner op for en bred vifte af anvendelsesmuligheder, fra at forklare Keto-diæten til at designe en intensiv læringsplan for et nyt sprog.

 

Billede genereret igennem Bard (Imagen 2.)

Samtidig introduceres en ny funktion, der gør det lettere at faktatjekke Bards svar. Ved at klikke på ‘G’-ikonet kan brugere nu hurtigt verificere informationen mod online kilder, hvilket tilføjer et lag af troværdighed til samtalen.

 

Billede genereret igennem Bard (Imagen 2.)

På internationalt plan annonceres en spændende tilføjelse til Bard, nemlig integrationen af Googles billedgenereringsteknologi, Imagen 2. Denne funktion, der i første omgang kun er tilgængelig på engelsk og uden for EU, gør det muligt at skabe billeder ud fra tekstbeskrivelser, hvilket åbner nye døre for kreativ udfoldelse. Der er planer om at udvide denne funktion til flere lande og sprog, inklusiv Danmark.

Det opgraderede Bard er tilgængeligt inden for de næste 48 timer og kan opleves på bard.google.com, hvilket giver danske brugere en unik mulighed for at interagere med den nyeste teknologi inden for kunstig intelligens.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.