Forside * Featured

Kinesiske JD.com vil købe Elgiganten

-

I en opsigtsvækkende udvikling inden for detailhandel og teknologiinvesteringer er Elgiganten, den velkendte nordiske elektronikkæde, blevet centrum for en international budkrig.

Den britiske varehuskæde Currys, som bl.a. ejer Elgiganten, er blevet målet for to betydelige bud fra henholdsvis den kinesiske teknologigigant JD.com og det amerikanske investeringsselskab Elliott Investment Management. Denne intense konkurrence om kontrol over Currys blev først rapporteret af den danske finansavis Børsen.

Annonce:

Elliott Investment Management indledte budkrigen med et tilbud i weekenden, som Currys valgte at afvise. Kun få dage efter tog JD.com nye skridt ved offentligt at bekræfte deres interesse i at forhandle om et opkøb af Currys. Denne manøvre signalerer JD.coms ambitioner om at udvide deres globale fodaftryk og styrke deres position på det europæiske marked gennem Elgiganten.

 

Nordisk elgigant siden 1996

Elgiganten, etableret i 1996, har siden vokset sig til en markant spiller inden for detailhandel med elektronik i Norden. Med over 2.300 medarbejdere fordelt på 44 varehuse i Danmark og i alt 427 varehuse med omkring 11.000 ansatte i hele Norden, udgør kæden en væsentlig del af Elkjøp Nordic-koncernen under Currys’ ejerskab.

JD.com, der efter sigende er Kinas største teknologivirksomhed målt på omsætning og en af de ti største i verden, er kendt for sin banebrydende anvendelse af højteknologiske leveringssystemer. Virksomheden har investeret tungt i droner, autonom teknologi og robotter, hvilket har placeret den som en førende kraft inden for droneleveringssystemer globalt.

Dette potentielle opkøb af Currys af JD.com ville ikke kun være en betydelig strategisk bevægelse for den kinesiske gigant, men også en transformation for Elgiganten. Det ville muligvis åbne for nye teknologier og distributionskanaler for den nordiske kæde og styrke dens konkurrenceevne på et globalt plan.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.