Forside * Featured

Mand anklaget for at snyde musiktjenester for millioner

-

En spektakulær retsag er indledt. Her er en mand anklaget for uretmæssigt at have høstet millioner af kroner hos tjenester som Apple Music, Spotify og YouSee Musik

I en retssal i Aarhus udfolder sig nu en sag, der har sendt chokbølger gennem musikbranchen. En 53-årig mand står tiltalt for at have manipuleret med streamingtjenester som Spotify, Apple Music, og Yousee Musik, hvilket har resulteret i muligt svindel for over 4 millioner kroner. Det skriver DR

Annonce:

Den anklagede skal have afspillet 689 musikværker et utal af gange gennem sin enkeltmandsvirksomhed fra 2013 til 2019, hvilket i følge anklageren har sikret ham uretmæssige royalties. Disse afspilninger menes ikke at være autentiske, hvilket har ledt til anklager om databedrageri af særlig grov beskaffenhed og overtrædelse af ophavsretsloven.

Det påstås, at den tiltalte har ændret tempoet og længden på værker fra andre kunstnere og derefter udgav dem under sit eget navn. Forsvarsadvokat Henrik Garlik betegner sagen som “ganske unik” og spekulerer i, at udfaldet potentielt kan ende i Højesteret.

Rasmus Rex, ekspert i musikstreaming, understreger sagens alvor for hele musikbranchen. Den uretmæssige fordeling af royalties truer med at underminere det økonomiske grundlag for ærlige musikere. Ifølge Rex, rammer dette bedrageri “alle de almindelige musikere” ved at forvride markedsandelen af streamingindtægter.

“Sagen er den første af sin slags i Danmark og et tidligt eksempel på, hvordan teknologi kan anvendes til at begå databedrag for millioner, på rettighedshavere i musikbranchens bekostning. Når et så omfangsrigt bedrag med streaming af musik angiveligt har været muligt fra år 2013, understreger det, hvor stor en udfordring streamingbedrag kan blive fremadrettet, med udviklingen af kunstig intelligens”, fortæller Rettighedsalliancen i en udmelding.

Anklagemyndigheden søger både bøde- og fængselsstraf for den tiltalte, samt konfiskation af 4.278.323 kroner. Med tre retsmøder forude og en mulig ankesag, holder musikindustrien vejret, mens retssystemet tager stilling til denne hidtil usete form for svindel.

Rettighedsalliancen vurderer at sagen her kan være en af verdens største indenfor streamingbedrag.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.