Forside * Featured

Medie: Foldbare iPhones er på prototype-stadiet

-
Sådan forestiller designeren Rav Avni sig, at en foldbar iPhone kunne se ud (Mock-up: Rav Avni)

Meget tyder på, at der også er foldbare iPads på vej, og de kan komme i hænderne på Apple-fans før telefonerne.

Der har været megen spekulation om, hvorvidt Apple vil – og overhovedet bør – lave en foldbar iPhone. Men det ser som minimum ud som om, Apple har taget notits af Samsungs relative succes med foldbare modeller, for selskabet har angiveligt udviklet prototyper af foldbare iPhones.

Det skriver det højt respekterede tech-medie The Information. Ifølge mediets kilder har Apple lavet to prototyper, begge i klaptelefon-formatet, der normalt omtales som ”clamshell”-formen.

Annonce:

Formfaktoren er dog stadig i de meget tidlige stadier af udviklingen, hedder det fra The Informations kilder. Hvis Apple beslutter sig for at sende en foldbar iPhone på markedet, vil formentlig allertidligst blive i 2026.

Der er tale om et ret stort ”hvis”, netop fordi, der lige nu eksperimenteres med formatet. Hvis Apples prototyper ikke efter nogle års udvikling har vist sig både holdbare og attraktive nok til selskabets standarder, bliver de ikke sendt på gaden. Apple har tidligere vist sig villige til at smide næsten-færdige projekter ud, hvis de ikke vurderes til at være gode nok.

Må ikke være tykkere i sammenklappet tilstand

En af udfordringerne, som The Informations kilder peger på, er at Apples designere og teknikere tilsyneladende ikke har kunnet komme op med unikke features relateret til foldbarheden, der er Apple-agtige nok til at iPhone-kunderne vil betale en højere pris. Foldbare smartphones vil altid være dyrere, ganske enkelt fordi de foldbare displays koster mere.

En anden udfordring, der dog lover ret godt for Apples planer, er at teknikere og designere kæmper med at få prototyperne til at være tynde nok. Apple vil nemlig angiveligt ikke gå på kompromis med iPhone-tykkelsen, og det betyder, at den foldbare smartphone skal være halvt så tynd som en normal iPhone, når den er foldet ud.

På den måde vil den sammenklappede clamshell-iPhone være lige så tyk som de nuværende iPhones i sammenfoldet tilstand. Det kan dog være, at det første foldbare produkt fra Apple slet ikke bliver en iPhone, men en iPad. Visse observatører og techmedier gætter på, at Apple ikke vil tage chancer med sit hovedprodukt, når det kan teste markedet med iPad.

Apple har ifølge Engadget arbejdet på en foldbar iPad siden 2020, og her har en af de største udfordringer været at udglatte den skærmfold, der indtil videre har været en uundgåelig del af oplevelsen, når man folder en foldbar smartphone ud. Apple vil angiveligt have en helt glat overflade i den udfoldede tilstand, både på iPad og iPhone, hvis de nogensinde udkommer.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.