Forside * Nyheder

Sikkerhedsstyrelsen stopper salget af Hövding 3 cykelhjelmen

-

I Danmark er salget af cykelhjelmen Hövding 3 blevet stoppet efter en beslutning fra Sikkerhedsstyrelsen. Kirsten Wilbour Dam, styrelsens vicedirektør, har meddelt, at efter en grundig vurdering af produktet, er det blevet klart, at hjelmen ikke opfylder de nødvendige krav for personlige værnemidler.

En af de primære bekymringer er, at hjelmens airbag ikke udløses i visse situationer, som for eksempel ved direkte frontale sammenstød, hvilket kan medføre mangel på beskyttelse for brugeren.

Annonce:

Beslutningen følger en lignende handling fra Sverige, hvor Forbrugerstyrelsen allerede i december valgte at stoppe salget af Hövding 3. Efter denne beslutning har virksomheden bag hjelmen indgivet en konkursbegæring. Sikkerhedsstyrelsen i Danmark har været i dialog med forhandlerne, som alle har indvilliget i at stoppe salget frivilligt.

 

Hövding 3

Til trods for salgsstop, fraråder Sikkerhedsstyrelsen ikke dem, der allerede ejer en Hövding 3, at bruge den. Vicedirektøren understreger, at produktet ikke er farligt i sig selv, men opfordrer brugere til at være opmærksomme på dens begrænsninger. For dem, der ikke har anden form for hovedbeskyttelse, kan Hövding 3 stadig betragtes som en forbedring.

Sikkerhedsstyrelsens handling markerer en vigtig påmindelse om vigtigheden af produkttest og forbrugersikkerhed, især når det kommer til beskyttelsesudstyr som cykelhjelme.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.