Forside * Nyheder

Slut med Google Cache af websider

-
Foto: recordere.dk

Google stopper med at gemme sikkerhedskopier af internettets sider: Cachelagrede links udfases

Google vil ikke længere gemme sikkerhedskopier af internettet. Funktionen for cachelagrede links i Google Search, som tidligere tilbød en måde at tilgå en hjemmeside på, hvis den var nede eller ændret, vil blive udfaset. Danny Sullivan, Googles “Search Liaison”, bekræfter på X at denne funktion vil blive fjernet,

Han forklarer det med at funktionen “oprindeligt var designet til at assistere brugere med at tilgå sider, da det tidligere ofte var usikkert, om en side ville indlæse korrekt. Situationen har forbedret sig betydeligt siden da. Derfor er det blevet besluttet at pensionere denne funktion.”

Annonce:

Nogle brugere har oplevet at funktionen sporadisk har været tilgængelig eller utilgængelig siden december, og i øjeblikket vises cachelinks ikke i Google Søgning.

Cachelagrede links var tidligere placeret i en dropdown-menu ved siden af hvert søgeresultat på Google. Når Googles webcrawler udforskede internettet for nye og opdaterede sider, skabte den også en kopi af det indhold, den fandt. Dette resulterede i, at Google opbevarede en sikkerhedskopi af næsten hele internettet.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.