Forside * Featured

Spilanmeldelse: Mario vs Donkey Kong (2024)

-

To af Nintendos absolutte favoritter dyster mod hinanden i hyggeligt remake. Vi er klar med anmeldelsen.

Det oprindelige Mario vs Donkey kong udkom på Game Boy Advance tilbage i 2004. 20 år senere er spillet udkommet igen i et remake til Nintendo Switch.

Annonce:

Som sædvanligt er historien egentlig ligegyldig. Donkey kong har hugget nogle mini-Mariofigurer, som du skal få tilbage. Det gør du via farverige baner, der sender tanker mod de gamle Donkey Kong spil, med platforme, trapper, knapper, fjender og des lige. Banerne er inddelt i to dele.

Første mål er en nøgle der kan åbne til næste område, hvori mini-mario befinder sig. Find ham og du er videre til næste bane. Efter 6 baner venter en kamp mod Donkey Kong. Besejrer du ham, stikker han naturligvis af, hvorefter de næste baner åbnes, nu I en ny og velkendt Mario/Donkey Kong inspireret verden.

Undervejs kommer du igennem områder som du kender fra Mario spillene. Det hele er fantastisk hyggeligt, flot og lige præcis så kreativt som vi kender det I efterhånden mange Mariospil på Nintendo Switch.

Hvor mange Mario titler er actionfyldte, så er der mere ro på her. Det foregår i 2D og er mere puzzle og hovedbrud end kamp mod fjender. Den del kan jeg rigtig godt lide. Banerne er ikke svære selvom de udvikler sig gradvist undervejs og mod slutningen bestemt kan være udfordrende, især for de lidt yngre spillere. Heldigvis kan man spille to sammen og dermed hjælpe til, ligesom man kan spille uden tid og med uendelige liv, hvis man ønsker det. Noget både jeg selv, men også min yngste på 8 synes er rart. Jeg har aldrig været fan af tidselementet i Mario spil.

Mario er mere rolig i bevægelserne end i andre Mario spil og på den måde også lettere at styre. Det handler mere om at regne banerne ud end om være ekvilibrist med controlleren. Timing er selvfølgelig stadig vigtigt, men fjenderne er færre end normalt, hvilket igen fordrer et mere roligt tempo.

 

Da der er tale om et remake, vil jer der har spillet 2004 versionen helt sikkert føle jer på hjemmebane. Der er hovedsageligt tale om flottere grafik og mere stram styring. Derudover er der også 2 nye verdener, som ikke var i originalen, ligesom banerne kan spilles i + versioner, altså sværere udgaver, når hovedhistorien er gennemført.

Nyt er det også, at man som nævnt kan spille 2 sammen, hvor den ene styrer Mario, mens den anden tager kontrol over Toad. Der er ikke mulighed for at spille med andre figurer, hvilke er lidt ærgerligt synes jeg. Spillet indeholder 6 verdener og kan vel gennemføres på omkring 7-8 timer (mangler i skrivende stund 2 verdener), hvorefter der gives adgang til at spille banerne på højere sværhedsgrad.

Konklusion

Mario vs Donkey Kong er et kærkomment gensyn med GameBoy Advance klassikeren fra 2004. Det ser lækkert og hyggeligt ud på Nintendo Switch og det er sjovt at kunne spille I co-op med ungerne. Det i sig selv gør spillet værd at kigge nærmere på, hvis du har børn med kærlighed til Mario i hjemmet.

Spillet er ikke specielt svært, men personligt har jeg hygget mig med det alligevel takket være skabernes store kreativitet på banerne. Du skal dog ikke forvente så meget nyt, udover co-op, to ekstra verdener samt en flottere grafik. Det gør dog ikke det store, da spillet allerede ved første udgivelse i 2004 var ganske sjovt og velfungerende.

Leder du efter et spil til og sammen med ungerne kan vi sagtens anbefale Mario vs. Donkey Kong.

Karakter 8/10

Ude nu til Nintendo Switch til kr. 340 (se forhandlere og dagspris)

 

Annonce:
ANMELDELSE KONKLUSION
Karakter
8
Forrige artikelSkyShowtime bliver både dyrere og billigere
Næste artikelApples EU-bøde bliver mindre – men er stadig stor
spilanmeldelse-mario-vs-donkey-kong-2024Mario vs Donkey Kong er et kærkomment gensyn med GameBoy Advance klassikeren fra 2004. Spillet er ikke specielt svært, men personligt har jeg hygget mig med det alligevel takket være skabernes store kreativitet på banerne.
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.