Forside * Tests

TEST: Razer Blade 16 Mercury – En gaming og job kampvogn til tasken

-

Er du på jagt efter en lynhurtig bærbar gaming PC med Intel I9-14900HX og Nvidia RTX4080 grafikkort, så har vi testet det nye Razer monster, der kommer med 32GB RAM og 2TB lagerplads og 4K skærm.

Recordere.dk blev kontaktet af Razer for at høre om vi kunne tænkte os at teste deres nye flagskib inden for bærbare gaming computere. Og da jeg hørte at vi kunne prøve en 4K I9-14900HX med Nvidia RTX4080 grafikkort, så sagde jeg ja på stedet. Især fordi jeg flyver MS Flight Simulator i højeste indstillinger med min stationære, og derfor godt ville se om en bærbar kunne følge med.

Men en laptop med de specifikationer er ikke billig. Den koster i nabolaget af 37.000 DKK, så den skal virkelig være god for de penge. Så læs med her hvis du vil vide hvad du får for de penge.

Annonce:

 

Lækkert design

Razer Blade 16 Mercury kommer i en æske, der udover computeren indeholder en stor strømforsyning der kan levere 330W til at trække både CPU og grafikkort. Den er ikke enorm som tidligere strømforsyninger, men faktisk ret elegant, og strømstikket ligner et større USB-C stik. Og så får man også en pudseklud med i æsken.

Modellen vi testede var deres sølvfarvede. Modellen findes også i sort, men som Macbook Pro bruger passede den sølvfarvede mig fint. Computeren er tung (2,45 Kg) og den måler (D x B x H) 24.4 x 35,5 x 2,2 cm, men den er yderst elegant i sit design, og kunne sagtens gå for også at være en professionel arbejdes PC, hvis man f.eks. er software udvikler, og gerne vil have en masse ydelse, med den I9-14900 CPU der har 24 kerner og kan levere fra 2,4 til 5.8 Ghz. Oven i det kommer den med 32GB DDR5 5600 MHz RAM, der skulle kunne udvides til op til 96GB RAM hvis nødvendigt. Oven i det er der en 2TB PCIe 4.0 NVMe harddisk. Skærmen er på 16 tommer, og den kommer vi ind på i næste afsnit.

 

På siderne er der 3 x USB 3.2 Gen 2, HDMI 2.1, Kombostik til hovedtelefon/mikrofon, USB-C (Power Delivery 3.0) og USB-C/Thunderbolt 4. Oven i det er der en SD kortlæser der understøtter microSDXC UHS-II. Og på de trådløse funktioner er der både Bluetooth 5.4 og Wi-Fi 7. Over skærmen er der et 1080p web-kamera, der understøtter Microsoft Hello logon med ansigtsgenkendelse.

 

Tastaturet på Mercury modellen minder meget om et Macbook Pro tastatur, men jeg tror ikke at gamere vil bruge det tastatur, fordi det mangler noget feedback hvis man f.eks. spiller FPV spil. Touchpad er til gengæld lækkert og stort, men også der tror jeg at gamere vil foretrække en ekstern mus, men til at navigere i alt andet end spil fungerer det rigtigt godt.

Som sagt ser man ikke umiddelbart en potent PC i designet, fordi den er så elegant, og ikke har de normale mange LED dioder der lyser i alle mulige farver som ellers for mange gaming computere er normen. Og det kan jeg godt lide, men jeg ved også at andre godt kan lide “bling’en”, og de kan så vælge den sorte model.

 

Vulgær lækker skærm

Skærmen på 16” er en Mini LED-bagbelyst UHD+ (3.840 x 2.400 pixel) 240 Hz (Dog kun ved 1080p, 120 Hz ved 4K), 100% DCI-P3, 170° synsvinkel, 3 ms responsrate, som understøtter G-Sync til det indbyggede Nvidia grafikkort.

Det er ikke en touch, og det gør mig på ingen måder noget. Til gengæld er den lysstærk og står sindsygt lækkert uanset om du kører spil eller arbejder på computeren, og 4K opløsningen og den høje opdateringshastighed gør at du virkeligt får fuld valuta uanset om du programmerer eller sidder og spiller i fritiden.

Skærmen har meget lav reflektion, og det var perfekt i min stue, hvor der de dage jeg testede den var sol i skærmen nogle timer hver dag.

Som jeg skriver i starten af afsnittet så får du 240Hz opdateringshastighed, men det er kun ved 1080P ved 2160P får du 120Hz. Skærmen er klart godkendt.

 

Stort batteri, men regn ikke med daglang batteritid

Razer Blade 16 Mercury kommer med et 95.2 Wh batteri, som når du sidder og koder sagtens kan give dig en batteritid på lige omkring 4 timer når du koder eller bare surfer, men når du starter grafiktunge apps eller spil op, så går det stærkt, og så skal du nok ikke være alt for langt væk fra opladeren.

Så det er ikke for batteritid du skal smide de 37.000.

 

Cinebench 2024.1 målinger

Ydelse fra allerøverste hylde både CPU og GPU

Med den hardware som Razer Blade 16 Mercury har under tastaturet, så skal den kunne levere, og det gør den også.

I Geekbench 7 CPU test score var på single-core 2.761 og på multi-core 16.221, og på Geekbench 7 GPU test scorede Razer Blade 16 Mercury 158.928 med OpenCL.

I9-14900HF CPU’en har 8 performance kerner og 16 Efficient-kerner.

Med Cinebench 2024.1 lod jeg den køre en GPU test, og der imponerede den med 17.973 i score.

Mens jeg kørte testen, kunne jeg godt mærke at bunden af computeren blev varmere. Ikke stegende varm, men varm nok til at jeg nok ikke ville sidde med den på skødet længe. Men den indbyggede blæser som i øvrigt larmer ganske meget når den kører på fuld speed kølede fint ned. Det var dog kun da jeg kørte performance tests at jeg oplevede at den var så konstant.

Men ét er performance test, noget andet er at bruge den til spil og tungt krævende arbejde. Og der må jeg bare sige at Razer Blade 16 imponerede. Jeg brugte de to timer det tager at installere Microsoft Flight Simulator 2020 Premium, og det er jeg glad for at jeg gjorde.

 

MSFS 2020 i 1080p med ALT i Ultra

Jeg testede MSFS 2020 med to forskellige indstillinger – 4K og 1080p for at se forskellen. Det er klart at med 4K får du et meget mere sprødt billede, men du er også nødt til at tweake opsætningen en lille smule, mens du med 1080p kan køre ultra over hele linjen med 80+ FPS. Der er ingen tvivl om at har du abstinenser og gerne vil have en spille computer med på farten så har Razer Blade 16 Mercuty masser af saft og kraft til selv de mest krævende spil.

 

MSFS 2020 i 4K med custom settings med det meste i Ultra

Jeg ved godt der er spil der er mere krævende på CPU og GPU, men nu er det primært Flight Simulator jeg bruger, så det er der jeg bedst kan se hvordan den performer. Og med WiFi 7 så har du rigeligt med båndbredde når du spiller eller henter add-ons eller spil fra nettet.

Ydelse er klart godkendt.

 

Konklusion

Der er ingen tvivl om at Razer Blade 16 Mercury i den konfiguration jeg har testet er perfekt for gamere, der gerne vil have en bærbar de kan tage med overalt, og stadig kunne spille krævende spil. Der er heller ingen tvivl om at man kommer til at betale ved kasse 1 for den ydelse. For du skal af med næsten 37.000 DKK for den nydelse.

Du får en fed skærm, en lynhurtig CPU og et grafikkort der kan levere uanset om du bruger den indbyggede -, en ekstern skærm, eller begge dele.

Jeg er vildt begejstret for Razer Blade 16, og eneste anke jeg har til den udover pris, den høje blæserstøj når den presses, er at jeg skal aflevere den tilbage. Men det ændrer ikke ved at vi her har tale om et potent mobilt flagskib. Men spørger du mig, ville jeg selv smide 37.000 for en bærbar med de specs, så er svaret nok nej. Det ændrer ikke, at har du pengene og er du villig til at bruge dem på en bærbar i den prisklasse, så får du en bærbar gaming PC med virkeligt imponerende specifiktioner.

 

Specifikationer

System

Platform
Windows
Operativsystem
Windows 11 Home

Processor

Producent
Intel
CPU-Type
Core i9
Processorgeneration
14
Processornr.
I9-14900HX
Clock-frekvens
2.4 GHz
Max Turbo Speed
5.8 GHz
Antal kerner
24-kerne
Cache
36 MB

RAM

Installeret hukommelse
32 GB
Maks. Understøttet størrelse
96 GB
Teknologi
DDR5 SDRAM
Hukommelsesfrekvens
5600 MHz

Harddisk

Type
SSD
Lagringskapacitet (indbygget)
2000 GB
Interface
PCIe 4.0
SSD Formfaktor
M.2
Harddsk-egenskaber
NVM Express (NVMe)

Kortlæser

Type
Kortlæser
Understøttet flash-hukommelse
microSDXC UHS-II

Display

LCD Backlight Teknologi
Mini LED-bagbelysning
Forkortning af displayopløsning
UHD+
Billedformatforhold
16:10
Skærmtype
LED
Skærmstørrelse
16 “
Opløsning
3840 x 2400
Billedklarhed
1000 cd/m²
Opdateringsfrekvens
240 Hz
Monitor-egenskaber
100% DCI-P3, 170° synsvinkel, 3 ms responsrate, Dynamic Display Switching (DDS), NVIDIA G-SYNC-kompatibel
 

Videoudgang

Diskret grafik processor
Ja
Grafik-processor
NVIDIA GeForce RTX 4080
Grafikkort
RTX 4080
Grafikprocessor-serie
NVIDIA GeForce RTX
Grafikhukommelse
12 GB

Digitalkamera

Mulighed for brug som Webcam
Ja
Kameraopløsning
1080p

Netværk

Dataforbindelsesprotokol
Bluetooth 5.4, IEEE 802.11be (Wi-Fi 7)

Batteri

Celler
4-cellet
Batterikapacitet
95.2 W·h

Strømenhed

Strømforsyning
330 W

Diverse

Farve
Sølv
Farvekategori
Sølv
Inkluderet tilbehør
Pudseklud, Strømadapter

Interfacer

Interfacer
2.5 Gigabit Ethernet, 3 x USB 3.2 Gen 2, HDMI 2.1, Kombostik til hovedtelefon/mikrofon, USB-C (Power Delivery 3.0), USB-C/Thunderbolt 4
USB-C funktioner
USB Power Delivery
Antal USB-C porte
2
Antal USB porte
3
Antal HDMI-porte
1

Mål og vægt

Bredde
24.4 cm
Dybde
35.5 cm
Højde
2.2 cm
Vægt fra
2.45 kg
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.