Forside * Featured

Apple i kovending: Epic er tilbage i varmen

-
(Foto: Imagine.art/Apple/Epic Games)

Apple genskaber Epic Games udviklerkonto i Sverige: Fortnite og Epic Games Store på vej til iOS i europa

I en kovending har Apple annonceret genetableringen af Epic Games’ udviklerkonto i Sverige. Det åbner effektivt åbner døren for, at det populære battle-royale-spil “Fortnite” og Epic Games Store vil blive tilgængelige på iOS-platformen i Europa. Det skriver Variety

Denne udvikling kommer efter en kort suspendering af Epics konto den 6. marts, som spilfirmaet hævdede var Apples forsøg på at hævne kritik.

Annonce:

Apple havde oprindeligt suspenderet Epics udviklerkonto på grund af, hvad de beskrev som “grove brud på kontraktlige forpligtelser over for Apple”. Dog er beslutningen omgjort her blot to dage senere, hvilket signalerer en betydelig ændring i Apples holdning efter dialog med Epic og intervention fra Europa-Kommissionen.

Epic Games udtalte i en pressemeddelelse, at Apple har forpligtet sig over for Europa-Kommissionen til at genindsætte deres udviklerkonto, hvilket markerer et vigtigt skridt i håndhævelsen af Digital Markets Act (DMA) og sikrer, at gatekeeper-virksomheder som Apple holdes ansvarlige. Dette åbner op for, at Epic Games kan fortsætte deres planer om at lancere Epic Games Store og genintroducere Fortnite til iOS-brugere i Europa.

Apple har anerkendt Epics forpligtelse til at overholde Apples regler, inklusive politikkerne fastsat af DMA. Som et resultat er Epic Sweden AB blevet ‘genaccepteret’ i Apple Developer Program, hvilket tillader dem at relancere Fortnite og introducere Epic Games Store på iOS i Europa.

Epics CEO, Tim Sweeney, hævdede på X, at denne situation repræsenterer en “første stor sejr” for EU’s Digital Markets Act, en lovgivning designet til at regulere store tech-gatekeepers som Apple. Sweeney påpegede, at DMA havde bestået sin første store prøve efter en hurtig undersøgelse fra Europa-Kommissionen, hvilket tvang Apple til at omgøre sin beslutning og tillade Epic at genintroducere Fortnite og lancere Epic Games Store under DMA-lovgivningen.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.