Forside * Nyheder

Apple overtager DarwinAI for at fremskynde udviklingen af nye AI funktioner

-

Apple har for nylig erhvervet DarwinAI, et fremtrædende canadisk AI-startup kendt for sin ekspertise inden for naturlig sprogbehandling og computer vision-applikationer.

DarwinAI har gjort sig bemærket ved at implementere AI-drevne funktioner på tværs af mange sektorer, herunder fremstillingsindustrien, før overtagelsen. Selskabets særlige kompetence ligger i at gøre kunstig intelligensmodeller mindre og mere effektive. Med denne ekspertise sigter Apple mod at udvikle on-device Large Language Models (LLMs), som kan drive fremtidige AI-kapaciteter, hvilket DarwinAIs erfaring vil være afgørende for.

Efter overtagelsen er mange af DarwinAIs ingeniører blevet en del af Apples AI-division i Cupertino. Apple har bekræftet købet af DarwinAI med en typisk udtalelse, hvor de nævner, at de “fra tid til anden køber mindre teknologivirksomheder”, men afviser at diskutere fremtidige planer. DarwinAIs online tilstedeværelse er blevet lukket ned, og deres hjemmeside samt sociale mediekonti er ikke længere tilgængelige.

Annonce:

Alexander Wong, en af DarwinAIs grundlæggere og en fremtrædende AI-forsker, tjener nu som direktør i en af Apples AI-grupper. DarwinAIs kundeliste har tidligere inkluderet store spillere som Lockheed Martin og Intel. Overtagelsen er en del af Apples fokus på at fremme generative AI-funktioner, da teknologien fortsætter med at feje hen over industrien.

Med de kommende opdateringer til iOS 18 og macOS 15, som er et par måneder væk, har Apple store AI-planer. Selskabet planlægger at inkorporere generative AI-funktioner på tværs af hele linjen, der kunne spænde over Siri, Beskeder, Spotlight Søgning, Apple Music, Xcode og mere. iOS 18 forventes også at introducere betydelige UI-designændringer, hvilket gør opdateringen til en af de største i iPhones historie.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.