Forside * Featured

Apple Pay får prisen på Dankort til at stige

-
Foto: Nets

Det bliver dyrere for butikkerne at tage mod Dankort og den primære årsag er populariteten på Apple Pay

Ude i butikkerne kan forbrugerne vælge mellem forskellige betalingsløsninger, og her er Apple Pay i hastig vækst. Det er dog endnu kun Danske Bank som tilbyder at man kan bruge sit Dankort til at betale med via Apples betalingsløsning.

Flere og flere vælger at betale med Apple Pay fra deres iPhone eller Apple Watch, med et tilknyttet kreditkort som ofte er VISA, fordi mange har et Visa-Dankort. Hvis Dankort-delen ikke kan bruges, så er det Visa-delen som bruges i stedet.

Annonce:

Det får nu Nets til at hæve priserne på Dankort. Altså den pris som butikkerne afregnes hver gang nogen bruger et Dankort til at betale med. Det skriver TV 2. Prisen for brug af Dankort i fysisk handel stiger med 8,9%

“Det er den hastige udbredelse af Apple Pay i butikkerne, der er den primære årsag til udviklingen”, fortæller Esben Torpe Jørgensen, der er direktør i Nets med ansvar for Dankort, i en udmelding.

Tilbage i 2022 blev prisen for dankortbetalinger sænket, og det er den rabat som nu rulles tilbage. Nets fremhæver dog at Dankort fortsat er billigste løsning på markedet. De så gerne at flere banker begynder at tilbyde Dankort på Apple Pay.

“Udviklingen er dybt bekymrende, og det er afgørende vigtigt, at dankort i løbet af i år bliver en del af Apple Pay hos alle banker, hvis vi skal vende udviklingen”, lyder det fra Esben Torpe.

Antallet af Dankort-transaktioner faldt sidste år med 27%, i følge tal fra Nationalbanken.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.