Forside * Nyheder

Benspænd for 3. parts app-butikker på iPhone

-
Foto: Shutterstock.com

iOS 17.4 giver mulighed for at installere 3. parts app-butikker, men der er en begrænsning i brugen af dem

Med den seneste iOS 17.4 har Apple introduceret understøttelse af alternative app-markedspladser. En ændring drevet af kravene i EU’s Digital Markets Act. Denne opdatering markerer første gang, at iPhone-brugere i EU har mulighed for at downloade apps uden for den traditionelle Apple App Store.

Men det er et catch: Hvis en bruger rejser ud af EU i en forlænget periode, vil disse alternative app-markedspladser ophøre med at fungere. Man kan stadig bruge de apps som er hentet via en 3. parts app-butik, men de apps vil ikke få opdateringer sålænge man opholder sig udenfor EU. Det skriver 9to5mac.

Annonce:

Apple har forklaret, at denne geografiske begrænsning er en nødvendig del af overensstemmelsen med EU-reglerne, hvilket betyder, at adgangen til og funktionaliteten af alternative app-butikker kun er tiltænkt kunder inden for EU.

Kriterierne for at kunne benytte disse markedspladser omfatter at have et Apple ID registreret i et EU-land og fysisk at befinde sig inden for EU’s grænser. Apple gennemfører geolokaliseringskontroller for at validere dette, men understreger, at brugerens nøjagtige placering ikke deles med firmaets servere.

Skønt Apple nævner en “grace periode” for kortvarige rejser uden for EU, er varigheden af denne periode og de præcise betingelser for, hvordan alternative app-markedspladser vil blive påvirket på længere sigt, ikke klart angivet.

Denne udvikling rejser spørgsmål om brugeroplevelsen og potentialet for kundesupportproblemer, da begrænsningen kan komplicere brugen af alternative app-butikker for mange. På nuværende tidspunkt har der været annonceringer om etableringen af alternative app-markedspladser, men ingen er blevet lanceret, hvilket efterlader spørgsmål åbne om, hvordan og hvornår disse platforme vil blive adopteret af udviklere og brugere.

Det er også værd at bemærke, at denne ændring udelukkende gælder for iPhone, da iPadOS 17.4 ikke inkluderer support for alternative app-butikker, hvilket understreger, at kun iOS App Store er identificeret som en væsentlig “gatekeeper” ifølge EU’s lovgivning.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.