Forside * Featured

Fastspeed tabte sag om fortrydelsesret

-

Forbruger vinder over bredbåndsudbyder i klagesag om fortrydelsesret

I en afgørelse truffet af Teleankenævnet den 29. februar 2024, fik en forbruger medhold i en klage mod bredbåndsudbyderen Fastspeed, efter et mislykket forsøg på at fortryde et abonnement.

Annonce:

Sagen startede den 30. marts 2023, da forbrugeren tegnede et 1000/1000 Mbit fiberbredbåndsabonnement og modtog en ordrebekræftelse samme dag. I denne bekræftelse blev forbrugeren informeret om sin 14-dages fortrydelsesret.

Forbrugeren forsøgte derefter at udnytte sin fortrydelsesret ved at svare på den en email. Afsender var dog en ‘no-reply’ adresse, en email som ikke blev læst af Fastspeed.

Da forbrugeren knap 4 uger senere henvendte sig til bredbåndsudbyderen om fortrydelsen, endte det i flere korrespondancer mellem parterne, uden at de nåede en løsning. Fastspeed afviste at fortrydelsen var gyldig da den var givet til en forkert email. Herefter blev sagen indbragt for Teleankenævnet.

Nævnet har nu truffet en afgørelse og Fastspeed tabte. Det er nemlig ikke nok blot at oplyse om at der er 14 dagens fortrydelsesret. En udbyder er også forpligtet til at oplyse hvordan en kunde gør brug af den ret samt stille en fortrydelsesformular til rådighed.

Teleankenævnet nåede frem til den konklusion at de 14 dages fortrydelsesret først begynder, når dette er opfyldt, hvorfor forbrugeren stadig var i sin gode ret til at fortryde aftalen 4 uger efter indgåelsen.

Fastspeed blev i den forbindelse kritiseret for ikke at have leveret tilstrækkelige oplysninger om, hvordan man korrekt fortryder en aftale, samt manglen på en fortrydelsesformular.

Afgørelsen kan læses her

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.