Forside * Fokus

Her er de nye EU-krav til smartphones og tablets

-
Foto: Pixabay.com

EU stiller krav til nye telefoner: Fokus på bæredygtighed og holdbarhed

Den Europæiske Union har vedtget strengere reguleringer rettet mod producenter af smartphones og tablets. Dette med henblik på at fremme bæredygtighed og reducere elektronisk affald.

En af de centrale krav, som EU har fastlagt, er implementeringen af energimærkning for mobiltelefoner og tablets, der træder i kraft den 20. juni 2025. Disse mærker vil give forbrugerne vigtig information om energieffektivitet, batteriets levetid, modstandsdygtighed over for støv og vand samt holdbarhed mod utilsigtede fald.

Annonce:
Energimærke for smartphones og tablets

Ud over energimærkning kræver EU også et fokus på bæredygtige designprincipper. Telefoner og tablets skal nu demonstrere modstand mod ridser, støv og vand samt batterier, der kan klare mindst 800 opladningscyklusser, samtidig med at de bevarer 80% af deres oprindelige kapacitet.

Derudover er producenter forpligtede til at lette reparationer ved at sikre rettidig tilgængelighed af kritiske reservedele inden for 5-10 arbejdsdage, selv op til 7 år efter en produktmodels afslutning. EU kræver også software- og firmwareopdateringer i mindst 5 år efter afslutningen af en produkts markedsføringsperiode for at sikre længere levetid og reducere elektronisk affald.

EU forventer, at enheder fremstillet under disse nye reguleringer årligt vil spare næsten 14 terawatt-timer primær energi inden 2030, hvilket repræsenterer en betydelig reduktion i energiforbruget for sådanne produkter. Disse reguleringer sigter også mod at optimere brugen og genanvendelsen af kritiske råmaterialer og understøtte EU’s bredere bæredygtighedsmål.

Denne ambitiøse indsats fra EU sigter ikke kun mod at give forbrugerne mere bæredygtige valgmuligheder, men også at presse producenterne til at implementere miljøbevidste praksisser, hvilket tegner et grønnere fremtidsperspektiv for teknologiindustrien.

 

EU krav til miljøvenligt design

Kravene til miljøvenligt design vil gælde for mobiltelefoner og tablets, der markedsføres i EU fra den 20. juni 2025 og frem.

Modstandsdygtighed over for utilsigtede fald eller ridser og beskyttelse mod støv og vand

Tilstrækkeligt holdbare batterier, der kan modstå mindst 800 opladnings- og afladningscyklusser, samtidig med at de bevarer mindst 80 % af deres oprindelige kapacitet

Regler for adskillelse og reparation, herunder forpligtelser for producenterne til at stille kritiske reservedele til rådighed inden for 5-10 arbejdsdage og i 7 år efter, at den sidste enhed af en produktmodel er blevet markedsført

Tilgængelighed af opgraderinger af operativsystemer i længere perioder (mindst 5 år fra den dato, hvor den sidste enhed af en produktmodel er bragt på markedet)

Ikke-diskriminerende adgang for professionelle reparatører til al software eller firmware, der er nødvendig for udskiftningen

Kilde: EU-kommisionen

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.