Forside * Fokus

Lukningen af fastnettet i Danmark starter til årsskiftet

-
Foto: TDC
Foto: TDC

TDC Net begynder ved årsskiftet nedlukningen af fastnettet (kobbernettet) i Danmark

En milepæl for dansk telefoni kan nu anes i horisonten. TDC Net, som ejer og driver TDC-koncernens faste og mobile netværk, indleder en gradvis udfasning af det landsdækkende kablede telefonnet. Fastnettet, eller kobbernettet som det også kaldes.

Berlingske fortæller, at brugen af det energikrævende netværk er nedadgående, hvilket gør det økonomisk uholdbart at vedligeholde.

Annonce:

Samtidig fortæller TDC at det bliver stadig vanskeligere at anskaffe de nødvendige reservedele til at vedligeholde nettet, og finde teknikere med den rette ekspertise til at udføre det.

Derfor begynder de nu nedlukningen af fastnettet, og de første telefoncentraler lukker allerede fra årsskiftet. Per 1. januar 2025 sker de første 10 lukninger, dvs. 10 områder i Danmark hvor telefoni via kobberkabeler ikke længere er muligt.

De ti centraler som lukkes først er: Alsønderup, Espergærde, Ganløse, Gørløse, Hornbæk, Korup, Rågeleje, Tune, Viby og Aalsgaarde.

Derefter følger lukningen af yderligere 28 centraler. I dag er der 1.183 telefoncentraler i Danmark, og planen er at det danske fastnet skal være fuldstændig udfaset inden udgangen af 2030.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.