Forside * Nyheder

Nuuday smækker kassen i for flere YouSee originalserier

-
Serien Sunday. Foto: YouSee

Den danske tv-distrubutør YouSee må se langt efter flere af egne original-serier. Nuuday lukker ned for de originale serier.

Nuuday smækker kassen i overfor at finansiere egenproduktioner af serier. TV-serierne har har været udgivet som YouSee Originals, via tv-kanalen See (før Xee) og streamingtjenesten YouSee Play (før YouSee TV & Film). Det skriver fagmagasinet Broadband Tv News på baggrund af en udmelding fra mediebureauet Mediavision.

YouSee Originals er serier som Sunday, Ikke et ord, Frit land, 29, Limboland, Cold Hawaii og Junglen.

Annonce:
Screenshot fra YouSee.dk

Som begrundelse for at stoppe angiver YouSee at produktionsomkostningerne er blevet for høje samtidig med at markedet for tv-serier er mættet.

“Yousee er først og fremmest en aggregator. Det er ikke længere sådan, at der ikke bliver produceret dansk indhold. TV 2 sender et nyt afsnit af en tv-serie næsten hver uge året rundt. Det forsøger vi at udnytte. Vi har aldrig haft nogen ambition om at være konkurrenter på indholdsmarkedet”, fortæller Kim Poul Christensen, mediedirektør hos YouSee, ifølge mediebureauet Mediavision.

Selskabet siger, at det nu vil koncentrere sig om at forbedre sit streamingtilbud ved at samarbejde med de store platforme. YouSee udelukker ikke at der kan komme flere serier finansieret af Nuuday senere, men sandsynligheden er ikke stor.

“Man skal aldrig sige aldrig. Men jeg vil sige, at vi som markedsleder på dette område altid vil drage fordel af situationen. Og som det ser ud nu, er situationen en helt anden, end da vi valgte at starte produktionen”, slutter Kim Poul Christensen.

YouSee Originals havde premiere i 2019.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.