Forside * Nyheder

Ny kæmpe dokumentar om ABBA kommer på DR til maj

-
ABBA vender tilbage

I år markerer et særligt jubilæum i musikhistorien – det er 50 år siden, ABBA, den svenske popgruppe, vandt Eurovision med hitnummeret ’Waterloo’. Denne sejr var begyndelsen på en æra, hvor ABBA udviklede sig til at blive en af de største og mest succesfulde musikgrupper i verden.

For at fejre og dokumentere denne bemærkelsesværdige rejse, er der nu skabt en ny dokumentar, ’ABBA – imod alle odds’, der lover at fortælle historien om Agnetha, Björn, Benny, og Anni-Frid på en måde, som aldrig er set før.

Dokumentaren byder på eksklusive interviews, herunder nogle, man troede var gået tabt, indsigt fra kilder tæt på gruppen, og sjældne klip fra SVT’s omfattende arkiv. Det er resultatet af et unikt dansk-svensk initiativ, hvor DR og SVT har taget føringen, og undervejs har projektet vokset sig til et omfattende europæisk samarbejde. Ikke mindre end 10 andre public service-stationer har tilsluttet sig, heriblandt prominente navne som britiske BBC, tyske ARD/WDR, franske France Télévisions, norske NRK, og finske YLE.

Annonce:

Ambitionen bag dokumentaren er at løfte fortællingen om Skandinaviens, og en af verdens, største popgrupper til et nyt niveau. Ifølge Anders Bruus, redaktør i DR Dokumentar, har ABBA ikke blot præget den globale musikscene, inklusiv den danske, men også demonstreret musikkens og kunstens evne til at forene mennesker på tværs af landegrænser. Aldrig før har så mange tv-stationer samarbejdet om at udfolde historien om en gruppes kulturelle betydning på denne måde.

Axel Arnö, dokumentarchef i SVT, fremhæver, at dokumentaren ikke kun er en fejring af ABBAs ikoniske musik, men også en påmindelse om vores fælles kulturelle arv. Samarbejdet mellem de mange europæiske tv-stationer understreger, hvordan musik, kunst, og historiefortælling kan forene os.

’ABBA – imod alle odds’ fokuserer på perioden mellem albummene ’Arrival’ fra 1976 og ’Super Trouper’ fra 1980, som anses for at være gruppens storhedstid. Dokumentaren er produceret af Rogan Productions og instrueret af den prisvindende James Rogan, kendt for blandt andet ’Freddie Mercury: Det sidste kapitel’.

Verdenspremieren på dokumentaren finder sted på CPH:DOX den 23. marts. Den vil være tilgængelig på DRTV til maj, lige før Eurovision Song Contest i Malmø, og vil desuden blive vist i mere end 15 lande rundt om i Europa.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.