Forside * Tests

Spilanmeldelse: Rise of the Ronin

-

Vi har været en tur i det 19-århundredes Japan og oplevet livet som en vaskeægte samurai

Om det er tilfældigt at Rise of the Ronin udkommer lige som serien Shogun går sin sejrsgang på Disney+ ved jeg ikke, men ikke destomindre har du nu mulighed for at spille som Ronin i det netop udgivne PS5 spil “Rise of the Ronin”.

Annonce:

I Rise of the Ronin tager du kontrol over enten en mandlig eller kvindelig samurai og får så ret frie rammer for, hvordan du vil spille, hvilke missioner du vil påtage dig og hvordan din karakter skal se ud. Kan du godt lide at bruge tid på at lave din karakters fysiske fremtoning, får du her mulighed for at at justere ned til mindste detalje.

Spillet er open world RPG og byder på en historie om uenigheder i Japan om, hvorvidt man skal forblive et lukket samfund, eller om man skal lukke vesten mere ind, med alt hvad det bringer af muligheder eller farer for den livsstil man hidtil har kendt til.

Grafisk er Rise of the Ronin ikke synderligt imponerende. Det ligner et PS4 spil fra de tidlige år. Farverne er kedelige og udvaskede, huse, bjerge og botanik har de samme nuancer og ansigter på personerne er stive og uden ret meget liv. Stemmeskuespillet er heller ikke noget at råbe hurra for. Det er svært ikke at sende en tanke til Ghost of Tsushima, der udkom for 4 år siden og også lod dig spille som samurai i Japan. Trods Ghosts år på bagen, er det langt flottere end Rise of the Ronin.

På gameplaysiden går det heldigvis væsentlig bedre for Rise of the Ronin. Du har et stort ‘skilltree’, der kan arbejdes på, du får en masse våben, tøj og loot, der kan både opgraderes, sælges eller nedbrydes til andre råvarer, som så kan bruges til at opgradere andet udstyr osv.

Der er masser af missioner at kaste sig over, man får nogle rigtig lækre våben undervejs og kan i det hele taget bruge lang tid på at skabe den allerbedste karakter. Det er dybt og sjovt, hvis man kan lide RPG.

Samtidig byder spillet på et rigtig dybt kampsystem, hvor det i ligeså høj grad som angreb også handler om forsvar, om at læse sin modstanders næste træk og om at slå kontra på det helt rigtige tidspunkt.

I Rise of the Ronin har vesten gjort sit indtog i landet, hvorfor du, udover traditionelle japanske sværd i øvrigt også får adgang til vestlige våben som pistoler, større rifler, flammekastere og meget andet isenkram. Det tjener som endnu et plus til gameplayet, da variationen på ens våben er stor og giver mange muligheder for at vælge præcis den spillestil man ønsker.

At opbygge et godt kampsystem kan Team Ninja til hudløshed og selvom det er ret svært selv på standardniveauet, så er det også ganske givende når man lærer at mestre det. Holder du af andre Team Ninja spil, som f.eks Nioh eller Ninja Gaiden, vil du føle dig på hjemmebane.

Set det meste før

Rise of the Ronin byder på en ganske stor og åben verden, hvor du kan takle missionerne som du ønsker. Kortet bliver hurtigt fyldt med opgaver lige fra at klappe katte, finde helligdomme, til at tage fotos, nedkæmpe banditlejre og på den måde opbygge en vigtig relation til det område du befrier.

Jeg kan dog ikke helt undgå at føle, at jeg har gjort den slags før. Jeg savner også at føle mig som en del af en levende verden. Folk i spillet går hvileløst omkring og tager sig ikke rigtig af dig. De fleste har det samme tøj på, hvilket ødelægger følelsen af at “være der”.

Rise følger ellers samme formel som mange open world spil og selvom det virker og driver en fremad, så har det også det bagside at det, i hvert fald for mig, at det kommer til at føles som en tjekliste af opgaver jeg blot skal igennem, så jeg kan komme videre. Det er stadig sjovt, bare ikke specielt originalt.

Spil missioner med vennerne

En ny ting tilføjes til gengæld når du undervejs i spillet støder på særlige missioner, som giver mulighed for samarbejde. Her kan du invitere en ven ind og spille missionen sammen, du kan få følgeskab af en fremmed online og endelig har du muligheden for at få hjælp af nogle af de karakterer du vælger at hjælpe igennem spillet. Har du ikke hjulpet dem, eller mødt dem, ja så er de naturligvis ikke mulige at samarbejde med. Det er altså en ret fed ide synes jeg.

De karakterer du får hjælp af kan du overtage styringen af undervejs i missionen, hvilket er et sjovt afbræk. Det er i skrivende stund ikke lykkedes at teame op med andre mennesker, men anmeldelsen er også lavet før spillet er udkommet, hvorfor der må antages at være ganske få spillere online.

Konklusion

Samlet set byder Rise of the Ronin på både godt og skidt. Vi har set opbygningen mange gange før og grafikken er ikke særlig pæn, ligesom hele verdenen godt kan virke lidt for “død”, hvilket har en negativ indvirkning på den samlede oplevelse.

Historien er desuden lidt groft fortalt og stemmeskuespillet til den kiksede side. Til gengæld er RPG elementerne gode, det er sjovt at opbygge sin karakter, der er massere at tage sig til og endelig er spillets kampsystem, både dybt, responsivt og ganske engagerende.

Kan du se bort fra den lidt håbløse grafik og holder du f.eks af Team Ninjas tidligere titler, kan Rise of The Ronin bestemt anbefales.

Karakter: 7/10

 

Annonce:
ANMELDELSE KONKLUSION
Karakter
7
Forrige artikelUSAs regering anlægger monopolsag mod Apple
Næste artikelSpotify lancerer miniplayer på Windows og Mac
spilanmeldelse-rise-of-the-roninHistorien er lidt groft fortalt og stemmeskuespillet til den kiksede side. Til gengæld er RPG elementerne gode, det er sjovt at opbygge sin karakter, der er massere at tage sig til og endelig er spillets kampsystem, både dybt, responsivt og ganske engagerende.
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.