Forside * Nyheder

Xbox Cloud Gaming understøtter snart tastatur og mus

-
(Foto: RDNE Stock Project/Pexels.com)

Det har taget sin tid, men snart kan Microsofts spilstreaming-tjeneste understøtte noget af det mest basale, man normalt forventer af PC-spil.

Kløften mellem PC-spil og konsolspil er lige blevet en anelse mindre i afstand. De to spildomæner har langsomt nærmet sig hinanden, efterhånden som spilstreaming har vundet frem og har fundet et større og større publikum.

Men der har hele tiden været et enkelt problem, især for de folk, der er vant til at bruge PC’en til at spille på, men som gerne vil kaste sig ud i Xbox-spil via spilstreaming. Og det er den manglende understøttelse af mus og tastatur.

Annonce:

Xbox-konsollerne er, som de fleste andre populære spilkonsoller siden den første PlayStation gav spilkonsollerne deres renæssance, lavet til at blive styret med controllere. Der har ikke været de helt store behov for at koble hverken mus eller tastatur til, især taget i betragtning, at der som regel følger mindst én controller med, når man køber en konsol.

Det har været lige omvendt med PC-spil, hvor en lang tradition er blevet bygget op omkring brug af tastatur og mus. Af samme grund findes der en hel industri, der specialiserer sig i præcisions-museprodukter og tastaturer med specialfunktioner rettet mod gamere.

Insidere tester understøttelse nu

De to verdener har eksisteret fint hver for sig, og spillene, der blev udviklet til de respektive platforme, har naturligvis været baseret på enten controller-styring eller tastatur/mus-styring. Men for nogle år siden begyndte Microsoft at bygge en bro over denne kløft.

Det er naturligvis Xbox Cloud Gaming-streamingtjenesten, der gør det muligt at spille Xbox-konsolspil på en PC, også selv om denne ikke nødvendigvis har nok ydelse til at understøtte et konsolspil. Og det er jo fint for folk, der allerede ejer en Xbox eller ikke har noget problem med at købe en ekstra controller, de kan koble til PC’en.

Men for gamere, der er vant til at bruge mus og tastatur, fordi de primært har spillet på PC’en, kan det være en præference at bruge de to stykker tilbehør, i stedet for at skulle opbygge fingerfærdigheder på en controller. Men kløften mellem PC og konsollerne har altså indtil videre betydet, at dette ikke kunne lade sig gøre.

Xbox Cloud Gaming har simpelthen ikke understøttet tastaturer og mus indtil videre. Det bliver der dog gjort noget ved nu, mere end to år efter lanceringen af Xbox Cloud Gaming. Indtil videre er det kun folk, der er Xbox Insider-testere med Alpha Skip-Ahead-status, der kan prøve understøttelsen af, og indtil videre kun i Xbox-appen til PC, samt Edge- og Chrome-browserne.

Det er også kun en begrænset mængde spiltitler, der foreløbig understøtter tastatur og mus. Blandt dem er ultrapopulære Fortnite, der dog kun kan spilles i en browser. Du kan se resten af listen her.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.