Forside * Nyheder

Apple køber licens til mio. af billeder for at træne deres kommende AI

-

 

Apple Flagship Store / Visitor Center (foto: recordere.dk)

I takt med den hastige udvikling inden for kunstig intelligens (AI) er der opstået en miniøkonomi omkring indholdsarkiver, som AI-virksomheder ønsker adgang til for at træne deres modeller.

Oprindeligt trænede virksomheder som OpenAI deres modeller ved at scrape data fra internettet. Men i skyggen af ophavsretslovgivningen søger virksomheder nu at indgå formelle aftaler om licensering af indhold. Apple er en af de virksomheder, der deltager i denne nye tendens. Ifølge Reuters har Apple indgået en aftale om at licensere millioner af billeder fra Shutterstock, en webportal for stock-billeder.

Annonce:

Værdien af aftalen anslås at ligge mellem $25-50 millioner og blev angiveligt underskrevet i månederne efter lanceringen af ChatGPT i slutningen af 2022. Det forlyder, at flere andre store teknologivirksomheder, herunder Meta, Google og Amazon, har indgået lignende aftaler med Shutterstock.

På lignende vis blev det tidligere rapporteret, at Apple var i dialog med nyhedsudgivere om at licensere deres artikler for at træne sine AI-modeller.

Som et tegn på, hvor betydningsfuld erhvervelsen af indhold til AI er blevet, hævder New York Times, at Meta endda har diskuteret muligheden for at købe en bogudgiver som Simon & Schuster.

“Absolutely Incredible”

Skulle komme i iOS 18

Selvom Apple har været betragtet som lidt af en efterslæber i den seneste hype omkring fremskridt inden for AI, ser det ud til, at virksomheden ønsker at ændre denne fortælling snart. iOS 18 forventes at fremhæve AI-drevne funktioner for at forbedre oplevelsen for iPhone-brugere. iOS 18 vil blive officielt annonceret på WWDC, hvor nøgletalen starter kl. 10 AM PT den 10. juni.

Apple-markedsføringschef Greg Jozwiak har allerede bekræftet spekulationerne om AI i et tweet om begivenheden, hvor han beskrev WWDC som “Absolutely Incredible”.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.