Forside * Nyheder

Apple lancerer ”Spatial Personas” i Vision Pro

-
(Foto: Apple)

Drømmen om det virtuelle møde, hvor mødedeltagerne ser ud som om, de sidder i din stue, er lige rykket en anelse tættere på.

En af de features, der er allermest interessant i Apples Vision Pro-headset er de såkaldte Persona’er. Ikke fordi disse i sig selv er voldsomt interessante i deres nuværende udførsel, men på grund af mulighederne for, hvad de kan blive til.

Persona’er er en AI-genereret version af dig selv, som andre ser. Når du FaceTimer i Vision Pro, ville personen i den anden ende under normale omstændigheder se dig iført headsettet. Men i stedet simulerer VisionOS din tilstedeværelse med en Persona, der tager udgangspunkt i en næsten-fotorealistisk gengivelse af, hvordan du ser ud.

Annonce:

Når det er en spændende feature, er det fordi, det er et skridt på vejen til virkeliggørelsen af Mixed Reality (MR)-møder. I sådan et møde ser personen, du mødes med, ud som om, vedkommende rent faktisk befinder sig i samme rum som dig, når du har headsettet på.

Meta har forsøgt at løse dette i sine headsets (der er omtrent 10 gange billigere end Vision Pro) ved at lade mødedeltagerne repræsentere af tegneserieagtige avatarer. Apple satser i stedet for på at udvikle fotorealistiske avatarer i stedet. Og nu har firmaet så taget endnu et stort skridt i retning af MR-møder.

Se film med en virtuel ven

Med den nye VisionOS 1.1, der netop er rullet ud til den eksklusive gruppe af Vision Pro-ejere, kan Persona’er nemlig pludselig meget mere end at blive brugt i f.eks. FaceTIme. Persona’erne kan nu optræde på tværs af mange forskellige apps og dermed blive placeret i et rum på samme måde som f.eks. virtuelle skærme og andre MR-objekter.

(Video/GIF: Apple)

Fordi Apple vælger at kalde deres xR-initiativ ”Spatial Computing” har de også givet et relateret navn til Persona’erne, der kan bruges på tværs af platformen. De hedder naturligvis ”Spatial Personas”.

Helt konkret betyder det, at du f.eks. kan se en film på en virtuel skærm i Vision Pro sammen med en kammerat med selvsamme kammerats Persona placeret ved siden af dig. På den måde, når du drejer hovedet mod ham og kommenterer på filmen, er det næsten som om han rent faktisk sidder der (du skal naturligvis også sikre dig, at filmen er kortere end batteriets begrænsede levetid).

Det betyder naturligvis også, at din Persona kan gå til møder med professionelle præsentationer, der foregår i Vision Pro-headsettet, og alle kan se dig, som du (næsten) rent faktisk ser ud. Persona’er er stadig en smule spøgelsesagtige i udtrykket, men dette – samt den sidste bid fotorealismen – kan komme med tiden.

YouTube-kanalen Himels Tech har lavet en test af Spatial Personas i et normalt hjemmemiljø her:

Det skal også siges, at Persona’er stadig ikke dækker hele kroppen, men hvis folk sidder rundt om et mødebord, kan du jo alligevel ikke se folks ”understel”. Vision Pro er stadig ikke officielt tilgængelig i Danmark. De første lande uden for USA, hvor den bliver tilgængelig, forventes at blive Kina, Storbritannien, Japan, Canada, og Australien senere på året.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.