Forside * Featured

B&O genopliver Beosystem 9000c, men du skal have den store pung fremme

-

2. produkt som relanceres i en moderniseret udgave er CD-søjlen Beosystem 9000c

Danske Bang & Olufsen har annonceret relanceringen af Beosystem 9000c, en moderniseret udgave af det ikoniske musiksystem fra 1990’erne.

Annonce:

Dette markerer den anden genopståelse i virksomhedens Recreated Classics-serie, som tidligere så succesfuldt bragte Beogram 4000c pladespilleren tilbage i 2020.

Beosystem 9000c kombinerer den originale Beosound 9000 CD-afspiller med de moderne Beolab 28-højttalere fra 2021, hvilket resulterer i en fusion af klassisk æstetik og nutidig teknologi. Den oprindelige Beosound 9000 var banebrydende ved sin lancering i 1996 for sin unikke 6-disc CD-skifter, der visuelt fremhævede CD’erne, og det tilknyttede AM/FM radio system.

“Med vores Recreated Classics-serie viser vi, hvordan Bang & Olufsens unikke kompetencer inden for lyd, design og håndværk skaber langtidsholdbare produkter. Vi ønsker at vise, at et second handprodukt kan være lige så attraktivt som et nyt produkt, og at et lydsystem af høj kvalitet som Beosound 9000 ikke behøver at have en udløbsdato”, fortæller Mads Kogsgaard Hansen, Head of Product Circularity & Portfolio Planning hos Bang & Olufsen, i en udmelding, og han fortsætter:

“Ud over at vise vores dedikation til at give produkterne lang levetid ønskede vi også at fejre opblomstringen af fysiske lydmedier, der har fundet sted i de senere år. Vinyler og CD’er er igen blevet noget særligt, hvor folk investerer tid og energi i at være tættere forbundet med den musik og de kunstnere, de elsker. Lang levetid i design og passionen for den fysiske musikoplevelse er i bund og grund det, vi fejrer med
lanceringen af Beosystem 9000c. Det handler om at holde
lyttemulighederne i live.”

For at skabe Beosystem 9000c har Bang & Olufsen genanskaffet 200 eksemplarer af den originale CD-afspiller og sendt dem til deres fabrik i Struer, hvor hver enkelt enhed er blevet adskilt, inspiceret og restaureret af teknikere, nogle af hvilke har været med siden den oprindelige fremstilling i 1990’erne. Disse enheder er omhyggeligt renset, restaureret og testet for at opfylde virksomhedens strenge kvalitetsstandarder.

Designmæssigt har Bang & Olufsens team tilføjet en ny dimension til det klassiske produkt ved at indføre en Cosmic Black-finish på aluminiumsdelene, som skaber en markant kontrast og fremhæver CD’erne som kunstværker.

“Vi ønskede at forbedre det visuelle udtryk af Beosound 9000 og
samtidig bevare integriteten af det oprindelige design. For at gøre dette introducerede vi en ny Cosmic Black-finish på Beosound 9000’s aluminiumsbagplade, så CD’erne fremstår som kunstværker, hvilket var designeren David Lewis’ intentionen med den oprindelige Beosound 9000. Den nye Cosmic Black-finish skaber en stærk kontrast til det naturlige aluminium på kontrolpanelet, hvilket giver en markant og moderne fremtoning, samtidig med at det refererer til 90’er-æstetikken i den originale CD-afspiller”, fortæller Tiina Kierysch, Head of Design hos Bang & Olufsen, og hun fortsætter:

“Resultatet er tidløst og viser, at selv om de to produkter er designet i forskellige årtier, bliver de tæt forbundet gennem valget af farver, materialer og finish”.

Musiksystemet er udstyret med avanceret trådløs teknologi, herunder Airplay 2, Chromecast og Bluetooth 5.0, som tillader brugerne at streame musik fra forskellige enheder og tjenester. Desuden har Beolab 28-højttalerne interaktive ‘gardiner’, der kan justere lydbølgen for optimal akustik i rummet.

Med denne relancering fremhæver Bang & Olufsen deres kontinuerlige engagement i at skabe holdbare og tidløse produkter.

Genintroduktionen af Beosound 9000 ikke alene appellerer til design- og musikentusiaster men også til dem, der værdsætter den rige arv og den innovative tilgang, som kendetegner Bang & Olufsens produkter.

Relanceringen tilbyder en unik kombination af nostalgi og moderne teknologi, sikrende at Bang & Olufsens legendariske design fortsætter med at inspirere og begejstre kommende generationer.

Finish i Cosmic Black / Natural Aluminium

 

Galleri fra restaureringen

Pris og tilgængelighed

Så er der lige det med prisen.

Sættet med Beosystem 9000c Recreated Classic og 2 stk. Beolab 28 søjlehøjttalere koster kr. 375.000,-

Sælges i et begrænset antal på 200 stk. gennem udvalgte Bang & Olufsen-butikker verden over.

Er til salg fra i dag d. 24. april 2024

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.