Forside * Featured

Første 3. parts iPhone-appbutik med ‘side load’ af apps

-
Foto: recordere.dk

Sideloading for alle: Ny alternativ appbutik, AltStore PAL, er lanceret i EU som en godkendt Apple-markedsplads

Efter krav fra EU så tillader Apple nu 3. parts appbutikker til iPhone, og nu er den første godkendte Apple-markedsplads klar.

Den hedder AltStore PAL. Det er en ny version af AltStore, som nu fungerer som et godkendt alternativ til Apples egen appbutik i EU. AltStore PAL, som er ‘open source’ og designet specielt for uafhængige udviklere, sigter mod at tackle de problemer, som mange har oplevet med App Store gennem årene.

Annonce:

Butikken skydes i gang med to apps: Delta, en alt-i-en Nintendo-emulator, og Clip, en avanceret udklipsholder-manager, der kan køre i baggrunden. Delta vil være gratis og reklamefri, mens Clip vil kræve en mindre donation på mindst €1. Efter en indledende testperiode vil AltStore PAL åbne op for apps fra tredjeparter.

AltStore PAL adskiller sig ved at tillade udviklere at være værter for deres egne apps efter godkendelse fra Apple. Udviklere skal oprette en “kilde”, et JSON-fil med appens metadata, som brugere kan tilføje til deres AltStore for at downloade appen.

Denne tilgang er designet til at decentralisere app-distributionen, hvor kun de kilder, en bruger tilføjer, vil være synlige i deres AltStore. Udviklere kan distribuere deres apps gratis og har fuld kontrol over udgivelse af appopdateringer ved at opdatere deres kilde-JSON.

AltStore PAL tilbyder også integration med Patreon, hvilket tillader udviklere at monetarisere deres apps gennem donationer uden at betale kommission. Dette, sammen med en mere direkte forbindelse til brugerne, kunne omdefinere, hvordan apps bliver monetiseret og distribueret i fremtiden.

I takt med denne nye udvikling opdaterer Apple også deres retningslinjer for appanmeldelse, hvilket tillader emulatorer som Delta. Dette viser, hvordan konkurrence kan presse Apple til at tillade flere typer apps i deres officielle appbutik.

 

Foto: recordere.dk

Pris og tilgængelighed

AltStore PAL koster €1,88 per år (Ca. 14 kr/år)

Den er nu tilgængelig for brugere i EU med iOS 17.4 eller nyere og kan installeres direkte fra AltStore’s hjemmeside.

Indholdet er dog yderst sparsomt for nu.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.