Forside * Fokus

Nu kan rejsekortet hentes som app

-

Snart er tiden, hvor man frustreret måtte rode i tasken efter sit Rejsekort eller ærgre sig over glemte check-uds, forbi. Fra tirsdag træder Rejsekortet nemlig ind i den digitale æra med lanceringen af en ny app, som lover at revolutionere den måde, vi anvender offentlig transport på i Danmark.

Rejsekortet, som blev indført i Danmark for at forenkle betaling og adgang til offentlig transport, har siden sin lancering været et omdiskuteret emne. Med en historie, der strækker sig over mere end et årti, har systemet både mødt kritik og ros for dets rolle i at digitalisere transportsektoren. Fra de første pilotprojekter til national udbredelse har Rejsekortet kontinuerligt udviklet sig, men med introduktionen af appen tages der nu et stort skridt fremad.

Annonce:

 

Appen: Hvordan Fungerer Den?

Den nye app, som lanceres af Rejsekort & Rejseplan A/S, lover at gøre det nemmere end nogensinde at rejse med offentlig transport i Danmark. Ved blot et enkelt swipe kan brugere nu checke ind og ud direkte på deres telefon, hvilket effektivt eliminerer behovet for fysisk interaktion med de velkendte blå standere. Appen, der er tilgængelig for et begrænset antal brugere i første omgang, vil gradvist blive gjort tilgængelig for flere, med et mål om at åbne op for alle interesserede inden for det næste år.

I første omgang er det kun 2.000 danskere, der får muligheden for at downloade og bruge appen, et tal der forventes at stige til 20.000 inden længe. Dette gradvise udrulningskoncept er valgt for at sikre en problemfri integration og anvendelse af appen. For at anvende appen skal man være over 18 år og have adgang til MobilePay, hvilket sikrer en nem og sikker betalingsløsning for rejser, men samtidigt også fjerner muligheden for mange turister at bruge app’en til transport

Med den nye app bliver det muligt at rejse på tværs af Danmark samt til udvalgte destinationer i Sverige, med samme fleksibilitet som det traditionelle Rejsekort tilbyder. En af de mest revolutionerende funktioner ved appen er dens evne til at minde brugeren om at checke ud, og endda automatisk checke ud for dem, hvis de glemmer det. Dette er en væsentlig forbedring, der adresserer en af de største udfordringer ved det nuværende system.

Du kan hente app’en Rejsekort via dette link, men det eneste de fleste kan lige nu er at skrive sig op i køen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.