Forside * Featured

Microsoft: Snapdragon X Elite med Windows er hurtigere end Apple M3 med MacOS

-
(Foto: Microsoft)

Ifølge interne dokumenter, som The Verge har fået adgang til, vil Microsoft promovere, at deres kommende Windows laptops med Qualcomms Snapdragon X Elite processor er hurtigere end MacBook Air med Apples nyeste M3 chip.

Ifølge The Verge har Microsoft sat sine sejl for at konkurrere direkte med Apples MacBook Air, takket være de nye Qualcomm chips, som virksomheden er særligt begejstret for. Med en tro på, at disse processorer vil overgå Apples M3 MacBook Air i CPU-opgaver, AI-acceleration og app-emulering, er Microsoft klar til at demonstrere deres overlegenhed. Især lægger Microsoft vægt på deres laptops’ evne til “hurtigere app-emulering” sammenlignet med Apples Rosetta 2.

Qualcomms Snapdragon X Elite chip, introduceret i oktober, deler den Arm-baserede arkitektur kendt fra Apple silicon. Qualcomm har tidligere fremhævet, at processoren opnår 21% hurtigere multi-core CPU performance end M3 chippen, ifølge Geekbench 6 benchmark-værktøjet. Men det er værd at nævne nogle forbehold; sammenligningerne er lavet med Apples mindre kraftfulde M3 chip og ikke med de mere avancerede M3 Pro og M3 Max chips.

Annonce:

På trods af MacBooks med Apple silicon’s førende performance-per-watt forhold, tenderer Snapdragon X Elite til at blive varmere og kræve laptops med blæsere – i modsætning til MacBook Air, som siden M1 chippen i 2020 har haft et blæserfrit design. Apple har også den fordel, at kunne optimere performance på tværs af hardware og macOS software.

Ikke desto mindre viser Microsoft og Qualcomms fremskridt med Arm-baserede laptops, at Apple nu har seriøse konkurrenter på markedet. Microsoft har planer om at annoncere laptops drevet af Snapdragon X Elite senere i år, heriblandt Surface Pro 10 og Surface Laptop 6, som vil blive præsenteret den 20. maj.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.