Forside * Nyheder

Sidste dom i fildelingsnetværk: 48-årig får betinget fængsel

-
Foto: Pixabay.com

Dom til den syvende bagmand sætter et punktum på Asgaard-sagskomplekset

En mand fra Østjylland på 48 år er den sidste dømt i en sag om den ulovlige fildelingstjeneste Asgaard. Han har fået 60 dages betinget fængsel for at have startet tjenesten med andre. National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) fik dommen ved en tilståelsessag i Retten i Horsens for overtrædelser af ophavsretten.

Fra juli til september 2019 oprettede manden og andre “Asgrd.dk”, en fildelingstjeneste med op til 23.000 brugere og adgang til mindst 15.000 ophavsretsbeskyttede værker. Tidligere er seks medgerningsmænd dømt i sagen.

Annonce:
De dømte i Asgaard-sagskomplekset. Grafik: Rettighedsalliancen

“Jeg er tilfreds med dommen, der nu afslutter sagerne mod grundlæggere og administratorer bag en af de største ulovlige fildelingstjenester vi har haft i Danmark. Tjenesten gav brugerne ulovlig adgang til en voldsom mængde ophavsretsbeskyttet materiale. Når man ulovligt downloader ophavsretsbeskyttet materiale, bliver skaberne snydt for deres retmæssige indtægter, og det undergraver økonomien bag produktionen”, fortæller nklager hos NSK, Hans Bohn Sørensen i en udmelding.

Manden bidrog også til administration af en anden stor fildelingstjeneste, “nordicbits.eu”, fra januar til april 2019, hvilket også indgår i hans dom.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.