Forside * Nyheder

Sony overvejer et bud på Paramount

-
Paramount Global ejer bl.a. Paramount Pictures og CBS. Foto: Pixabay

Sony og Apollo overvejer fælles bud på Paramount Global

Ifølge kilder tæt på sagen diskuterer Sony Pictures Entertainment og Apollo Global Management muligheden for at afgive et fælles bud på mediekonglomeratet Paramount Global (ejer af bl.a. filmstudiet Paramount Pictures). Dette rapporterer Reuters

Det potentielle bud kommer på et tidspunkt, hvor Paramount allerede er i eksklusive forhandlinger med Skydance Media, men investorernes opfordring til at overveje andre tilbud har åbnet døren for yderligere interessenter.

Annonce:

Kilden, der ønsker at forblive anonym, fortæller at Sony og Apollo endnu ikke har indledt direkte forhandlinger med Paramount. Det mulige bud ville indebære et kontant køb af alle udestående aktier i Paramount og føre til, at virksomheden afnoteres fra børsen.

Under den foreslåede aftale ville Sony overtage flertalskontrollen og ledelsen af det nye joint venture, der skulle håndtere en imponerende portefølje af film og tv-serier, herunder franchises som “Star Trek”, “Mission: Impossible”, og ikoniske figurer som SvampeBob Firkant.

Apollo, der har erfaring med medieinvesteringer, vil sandsynligvis fokusere på drift af CBS’ netværk og lokale stationer, hovedsageligt på grund af juridiske begrænsninger relateret til udenlandsk ejerskab af amerikanske tv-stationer. Sony Pictures’ bestyrelsesformand Tony Vinciquerra, en veteran inden for mediebranchen, ville ifølge planerne lede det nye studie.

Paramount, Sony og Apollo har ikke officielt kommenteret på de igangværende diskussioner, og det er uklart, om Sony og Apollo vil komme med et officielt bud, inden Paramount træffer en endelig beslutning om deres aktuelle forhandlinger med Skydance. Skydance forsøger i mellemtiden at forstærke sin position ved også at forhandle om opkøb af National Amusements, som kontrollerer en betydelig andel af Paramount.

 

Fakta

Paramount Global er en stor global medie- og underholdningsvirksomhed, der producerer og distribuerer indhold gennem en række velkendte mærker og platforme. Virksomheden har en bred portefølje, der inkluderer alt fra film og tv til streamingtjenester. Startede i 1926 som CBS, 2005 som ViacomCBS og blev omdøbt til Paramount Global i 2022. Ejer Paramount Pictures, CBS, MTV, Nickelodeon, Comedy Central, BET, Showtime og Paramount+

Sony Pictures Entertainment, ejet af Sony, er kendt for sin produktion og distribution af både film og tv-serier, både under eget navn og som produktionsselskab for andre. I eget navn har de bl.a. udgivet filmserierne Spider-Man, Men in Black, Karate Kid og Ghostbusters.

Apollo Global Management er en af de største alternative investeringsforvaltere globalt, der tilbyder forskellige investeringsprodukter til institutionelle og individuelle investorer. Virksomheden er kendt for sin aggressive investeringsstil og har betydelige interesser i mange sektorer.

Skydance Media er grundlagt i 2010 og arbejder med film, TV, animation, interaktive medier (videospil) og nye medier. Står bag film som “Top Gun: Maverick,” “Mission: Impossible – Fallout,” og “The Tomorrow War.” De har gjort betydelige fremskridt inden for forskellige underholdningsmedier og udvider konsekvent sin portefølje og indflydelse på det globale medielandskab​.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.