Forside * Nyheder

Soundboks sagsøger Sharp for plagiat

-
Soundboks 4 tv. og Sharp Sumobox CP-LS200 th.

Soundboks anlægger sag mod Sharp for kopiering af højttalerdesign

Soundboks, en dansk producent af transportable højttalere, har indledt en retssag mod Sharp, en japansk elektronikfabrikant. Sagen drejer sig om Sharps produkt, Sumobox, som Soundboks påstår kopierer deres højttalerdesign tæt.

“Vi er chokerede over, at Sharp så åbenlyst lukrerer på den idé og det produkt, vi selv har skabt og udviklet siden 2014. Det er fuldstændig uacceptabelt”, fortæller Soundboks’ administrerende direktør, Jesper Theil Thomsen i en udmelding.

Annonce:
Jesper og Christoffer fra Soundboks med de 2 højttalere det drejer sig om. Foto: Soundboks

Virksomheden fremhæver specifikke designligheder med Sumobox, inklusiv runde gummikugler på hjørnerne og gitterdesignet, som grundlag for deres plagiatanklage.

Soundboks har bedt Sharp om at stoppe salget og markedsføringen af Sumobox, men uden held. Så nu forsøger de rettens vej for at få produktet fjernet fra markedet og opnå erstatning på 650.000 kroner.

“Ingen er tjent med den her slags opførsel. Branchen bliver fattigere af kopiprodukter, og forbrugerne ender som de helt store tabere, når de bliver forsøgt lokket til at købe produkter, der ikke svarer til deres forventninger”, slutter Jesper Theil Thomsen.

Soundboks, grundlagt af tre gymnasiekammerater for ti år siden, har solgt over 250.000 højttalere globalt.

Sagen fokuserer på designets ophavsret, ikke den tekniske opbygning af højttaleren, og den skal føres ved Sø- og Handelsretten i Danmark.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.