Forside * Tests

Spilanmeldelse: Planet Zoo Console edition

-

Hvis du holder af mangement sims og gerne vil styre din helt egen zoo, er Planet Zoo noget for dig. Nu er spillet ude på konsol og vi har testet hvordan det har klaret transitionen fra Pc til konsol

I Planet Zoo console edition kan du opbygge din egen zoologiske have præcis som du ønsker og vil med garanti undervejs støde på en udfordring eller to. Kender du spil som f.eks Planet Coaster ved du præcis hvad du får her.

Annonce:

Hvis vi skal starte med elefanten i glasburet (ja det kan du rent faktisk sagtens bygge i Planet Zoo), har styringen notorisk været den største udfordring når denne type spil udgives på konsol. Heldigvis er det lykkedes udviklerne at skabe en styring med controller så tæt på perfekt som muligt er synes jeg.

Der skal naturligvis klikkes mere rundt end ved brug af mus, men det fungerer og man vænner sig rimelig hurtigt til det. Kameraet styres med analogpindene og her føler jeg faktisk, at det fungerer bedre end på pc.

Spillet understøtter i øvrigt både mus og tastatur og skifter glidende mellem begge, hvilket har betydet, at jeg faktisk bruger begge dele. Mus til menuer og controller til kamera og placering af elementer.

Har du ikke spillet management sims før skal du forvente, at spillet i starten godt kan føles overvældende. Mulighederne kan synes uendelige og der er utroligt meget at holde styr på, huske og gøre. Har du ikke spillet den type spil før er det et must, at du starter i spillets karrieredel, som også tjener som en god måde, hvorpå du indføres i spillets mange facetter.

Karrieren bliver med tiden lidt kedelig, fordi man gør de samme ting mange gange, men den tjener det den skal, at lære en op, før man slippes løs i enten franchise- eller sandboxmode. I Franchise-mode spiller du online og kan have indtil flere zoos rundt om i verden. Dyrene du opfostrer kan sælges online til andre spillere.

Desværre er det ikke muligt at besøge hinandens zoos, hvilket havde været sjovt. I sandboxmode kan du bygge præcis som du ønsker. Her kan du også slå alt til-og fra, så hvis du f.eks ønsker uanede mænger penge og at dine dyr aldrig dør og lignende, ja så kan du gøre præcis det. Sandboxmode er der hvor magien virkelig sker.

Når først man før styr på de basale ting, åbner spillet virkelig op og viser et helt fantastisk management spil, hvor du både kan designe og bygge de mest utrolige habitater til dyrene samtidig med at du også skaber en park, der både er flot at se på, men også tjener penge på de mange besøgende.

Oveni det kommer hele dyredelen, som ikke overraskende er en kæmpe del af spillet. Man lærer en masse om de mange dyrearter og skal designe deres habitater så de både har den rigtige mad, beplantning og legetøj, ligesom de skal have opfyldt sociale behov, gå med de rigtige arter og mere. Det hele giver mening når man kommer ind i det, men der er sjældent et sekund, hvor man ikke har noget at lave. Heldigvis kan spillet pauses, så man kan bygge i fred.

Som nævnt lærer man en masse om dyr og man bruger også tid på at forske i dyrene, hvormed man åbner for flere ting til habitaterne, bedre mad, bedre medicin osv. Trives dyrene parrer de sig og flere dyr kommer til. Dyrene kan du enten sælge, eller sætte ud i det fri, hvormed du får en god forståelse for vores verden, og hvad vi kan gøre for at gøre livet bedre for vores mange dyrearter.

Jeg har egentlig aldrig har den store interesse i dyr, men efter at have brugt over 20 timer på at designe min egen zoo (der er indtil videre kun Bonobo aber ;-), er interessen for dyr steget i takt med at parken udvikler sig. Det er bare sjovt at følge dyrenes udvikling og være med til at gøre livet i parken så godt som muligt.

Grafisk er spillet smukt og dyrene bevæger og opfører sig virkelighedstro. De folk der besøger parken er mere tegneserieagtige, men spiller egentlig en sekundær rolle.

Konklusion

Planet Zoo er for dig der holder af management sims og dyr. Spillet er fremragende bygget op og giver dig tæt på uendelige muligheder for at skabe præcis den zoo du ønsker.

Du kan designe den smukkeste park, eller du kan lave en simpel, det hele er op til dig. Spillet er dog ikke lige at gå til for nybegynderen og kræver, at du virkelig giver dig tid og tager et skridt ad gangen.

Hvis ikke, risikerer du at gå kold og miste lysten til spillet. Og det vil virkelig være synd, for bag den lidt stejle indlæringskurve, byder Planet Zoo Console edition på en managementoplevelse ud over det sædvanlige.

9/10

Ude nu

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.