Forside * Fokus

TDC lancerer 10 Gbit internet til private

-

Fra juni kan alle husstande med TDC fiber få 2 Gbit og gradvist rulles 10 Gbit ud

TDC NET introducerer landets første 10 Gbit/s fibernet for private. I takt med at danskernes stigende dataforbrug årlit vokser med omkring 25%, er det blevet tid til at tilbyde højerere hastigheder til husstande end de nuværende 1 Gbit/s. Det fortæller TDC Net i en udmelding.

Annonce:

Fra juni kan alle tilsluttet TDC fiber vælge den højere 2 GBit/s internetforbindelse, mens udvalgte byer får adgang til den helt høje 10 GBit/s. Løbende vil stadig flere kunne få tilbudt muligheden, efterhånden som fibernettet udbygges til de højere hastigheder. De fleste slutkunder vil samtidig have brug for at opgradere deres router.

“Det er en del af vores DNA at være med til at understøtte og fremtidssikre landets digitale udvikling. Derfor var vi først i Danmark til at introducere 5G-teknologien, og nu mener vi, at tiden igen er moden til at flytte nogle digitale hegnspæle. Dette initiativ bekræfter vores position som markedsleder inden for digital infrastruktur og vores engagement i at drive den digitale udvikling fremad”, fortæller kommerciel direktør hos TDC NET, Robert Dogonowski, og han fortsætter:

“Der ligger i fiberteknologien nogle fantastiske udviklingsmuligheder, der blot venter på at blive realiseret. I dag går vi derfor i gang med at gøre vores fibernetværk klar til at levere de ultrahøje hastigheder, som vi som samfund får brug for i kommende år. Allerede fra 10. juni vil vi give internetudbyderne mulighed for at tilbyde deres kunder adgang til vores 10Gbit/s-fibernet, hvor vi allerede har rullet teknologien ud. I et højt tempo derefter vil tilslutning i stadig flere områder blive mulig. De fleste slutkunder vil blot skulle huske på, at de også skal opgradere deres router for at få glæde af de nye hastigheder”.

 

Højere hastigheder muliggør udvikling

Selv om TDC NET ser, at behovet for langt højere hastigheder er på vej, så handler beslutningen om 10G også om at sikre den digitale transformation af vores samfund og muliggøre en udvikling, som vi ikke helt kan forestille os endnu.

“Det er ikke kun et spørgsmål om at tilbyde højere hastigheder er og nu – det drejer sig om at sætte scenen for morgendagens digitale opdagelser og innovationer. Som landets ældste infrastrukturselskab handler det for os også om at tage ansvar for fremtiden og påtage os den ’enabler’-rolle, vi her har lejlighed til at spille for samfundet”, lyder det fra Robert Dogonowski og han uddyber:

“Vi har muligheden for at udbygge vores infrastruktur, og dermed gøre det muligt for andre at udvikle løsninger, der drager fordel af de høje hastigheder og den store stabilitet. Vi kan allerede nu ane nogle af de områder, der kan få stor fordel af det her initiativ – såsom AI, VR, cloudløsninger og måske endda digital sundhed – men jeg er også sikker på, at vi om fem til ti år vil se nye digitale løsninger, der er udviklet som følge af 10 Gbit/s-fibernettet. Heriblandt også nogle som vi i dag slet ikke kan forestille os”

De nye hastigheder op til 10 Gbit/s rulles ud d. 10. juni.

 

Fakta om TDC 10 Gbit fiber

– TDC NET giver fra 10. juni internetudbyderne mulighed for at lade kunder i en række områder komme på selskabets 10Gbit/s-fibernetværk. Samtidig bliver det muligt at bestille downloadhastigheden 2Gbit/s, som er en fordobling af hastigheden, i hele TDC NET’s fibernet.

– Produktet 2/1 Gbit/s leveres på GPON-teknologi og er tilgængelig for alle 628.000 adresser på TDC NET’s fibernetværk med det samme. På produktet 2/1 Gbit/s vil kunden kunne opleve hastigheder op til 1,9/0,95 Gbit/s på sin internetforbindelse.

– Produktet 10Gbit/s-fibernet leveres via XGS PON-teknologien, der er nyeste teknologi på området, og som TDC NET i første omgang kan levere til 35 procent af selskabets Fiber netsværk. I løbet af 2024 og 2025 vil muligheden blive udvidet yderligere. På produktet 10Gbit/s vil kunden kunne opleve hastigheder op til 8,5/6 Gbit/s på sin internetforbindelse.

– De fleste kunder vil have behov for at skifte til en nyere router for at få glæde af de højere hastigheder

– Datainfrastruktur-selskaber i lande som Italien, Frankrig og Holland har allerede indført 10Gbit/s-fibernet.

Kilde: TDC Net

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.