Forside * Featured

Tilbagebetaling af skat: Pas på svindlere.

-
Foto: Shutterstock.com

Hvert år ser mange danskere frem til midten af april, en tid hvor Skattestyrelsen udbetaler det overskydende beløb til dem, der har betalt for meget i skat.

I år falder denne glædelige begivenhed på den 12. april, hvor utallige borgere kan forvente en ekstra indbetaling på deres NemKonto. Det er en periode fyldt med forventning, men også en tid, hvor man skal være ekstra opmærksom.

Den usete fare: svindlere på lur

Selvom tilbagebetaling af skat er en årlig glæde, har politiets Nationale Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) udsendt en advarsel, der kan få mange til at spærre øjnene op. Via det sociale medie X, har enheden gjort det klart, at svindlere ser denne periode som en gylden mulighed for at udnytte borgernes forventninger og godtroenhed. Disse kriminelle forsøger at lokke oplysninger ud af intetanende borgere gennem mails og SMS’er, hvor de udgiver sig for at være Skattestyrelsen.

Annonce:

 

Foto: Shutterstock.com

Hvordan beskytter du dig?

NSK’s advarsel understreger vigtigheden af at være kritisk over for kommunikation, der ser ud til at komme fra Skattestyrelsen. Det er essentielt at huske på, at ægte kommunikation om tilbagebetaling af skat sker automatisk til borgernes NemKonto.

Skattestyrelsen vil aldrig bede om kortoplysninger eller kontonumre via mail eller SMS. Denne praksis er en vigtig sikkerhedsforanstaltning for at beskytte borgerne mod potentiel svindel.

 

Ill. Dansk Politi / NSK (x.com)

For at undgå at falde i fælden anbefales det, at:

  • Ignorerer anmodninger om personlige finansielle oplysninger.
  • Direkte kontakter Skattestyrelsen gennem deres officielle kanaler ved tvivl.
  • Rapporterer mistænkelige henvendelser til myndighederne.

Tilbagebetaling af skat er en velkommen begivenhed for mange, men det er afgørende, at glæden ikke overskygges af bekymringer om svindel. Ved at følge de enkle råd fra NSK og ved altid at udvise forsigtighed, kan borgerne sikre, at de nyder godt af deres tilbagebetalinger, uden at frygte for deres økonomiske sikkerhed.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.