Forside * Nyheder

Gallapremierer flyttes efter at Imperial har sænket lydstyrken

-
Imperial i København. Foto: PR

Dårlig lydkvalitet i Imperial-biografen fører til flytning af gallapremierer

Det er mit indtryk at der klages mest over biografer med et for højt lydniveau. Men nu er der også kommet “klager” over en biograf med et for lavt lydniveau. Det skriver filmmagasinet Ekko.

Det er pres fra nabohotellet, Hotel Imperial, der har fået biografen Imperial til at skrue ned for lydstyrken. Fra slutningen af 2023 har biografen larmet lidt mindre i forhold til omgivelserne.

Annonce:

Imperial er en stor biografsal. Der er hele 967 pladser og det gør den til verdens største Dolby Atmos sal. Den ligger centralt i København, lige ved Vesterport, og har traditionelt været brugt til gallapremierer på film.

Men det kan være slut. Den lavere lydstyrke har fået filmfolk til at kalde det dårlig lydkvalitet. Instruktørerne Michael Noer og Christina Rosendahl har begge flyttet deres gallapremierer til alternative biografer på grund af den ringere lydkvalitet i Imperial-biografen.

“Det er meget beklageligt, at Imperial står over for sådanne udfordringer, og jeg håber virkelig, at Københavns Kommune kan finde en løsning”, udtaler instruktøren Christina Rosendahl til Ekko.

Se også: 116 dB på bagerste række. Velkommen i Cinemaxx IMAX bio

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.