Forside * Nyheder

Nu vælter det ind med Snapdragon X Copilot+ Windows PC’ere – Acer og Asus er blandt de første

-

Knap havde Microsoft lukket deres Copilot+ seance, hvor de også præsenterede nye Surface computere, før Acer og Asus var klar med flere Snapdragon X Windows PC’er.

Acer har i dag annonceret Swift 14 AI, virksomhedens første Copilot+ PC, i samarbejde med Microsoft og Qualcomm Technologies, Inc. Denne nye laptop markerer begyndelsen på en ny æra med avanceret kunstig intelligens og brugervenlige oplevelser på Windows 11. Og også en ny æra hvor Intel CPU’er spiller 2. violin.

Annonce:

Swift 14 AI er udstyret med Snapdragon X Series-platforme, inklusive Snapdragon X Elite og Snapdragon X Plus, og har en af verdens hurtigste NPU’er (Neural Processing Unit) til laptops, hvilket muliggør AI-behandling direkte på enheden. Med denne teknologi kan brugere effektivisere daglige opgaver gennem smartere PC-funktioner og håndtere komplekse arbejdsbyrder mere effektivt.

Microsoft fortalte i deres lukkede event, at Snapdragon X er op til 58% hurtigere end Apples M3 chip.

 

Denne laptop er designet med fokus på AI, både internt og eksternt, og tilbyder betydelige fremskridt inden for AI-behandlingskraft. “Swift 14 AI er den første af mange kommende Copilot+ PC’er fra Acer,” siger Peter Kaic, produktforretningsdirektør hos Acer i Nord-Europa. “Disse næste generations AI-PC’er vil revolutionere brugeroplevelsen med deres kraftige AI-kapaciteter.”

Swift 14 AI understøtter en række nye AI-funktioner i Windows 11, herunder Recall, Cocreator, Live Captions, nye Windows Studio Effects og Auto Super Resolution. Disse funktioner placerer Swift 14 AI blandt de mest kraftfulde, intelligente og energieffektive laptops i sin klasse.

 

14,5″ skærm og 32GB RAM.

Laptopen er indpakket i et slankt og let aluminiumschassis og har en 14,5-tommer WQXGA IPS-skærm med en opdateringshastighed på 120 Hz. Med op til 32 GB LPDDR5X-8533 hukommelse og op til 1 TB NVMe PCIe Gen 4 SSD, er Swift 14 AI designet til at navigere i krævende multitasking-arbejdsbyrder uden at gå på kompromis med ydeevnen.

Swift 14 AI introducerer også Acer’s suite af AI-fremmede konferenceværktøjer i Acer PurifiedView™ 2.0 og Acer PurifiedVoice™ 2.0, der sikrer, at brugere altid ser og lyder deres bedste. Enheden understøtter også biometrisk og ansigtsgenkendelse login via Windows Hello for hurtig og sikker adgang.

“Det er spændende at samarbejde med Acer for at bringe AI-teknologi til deres række af Windows PC’er,” siger Mark Linton, VP for Device Partner Sales hos Microsoft Corp. “Vores samarbejde har været afgørende for at levere produktive og sikre PC’er, der appellerer til et bredt spektrum af kunder.”, siger Asus i en pressemeddelelse.

Prisen på de nye Asus PC’er er stadig ukendt.

Specifikationer (Engelsk)

Name Acer Swift 14 AI
Model SF14-11
Operating System Windows 11 for ARM64
Processors Snapdragon X Elite X1E-78-100 processor (12 cores up to 3.4 GHz, integrating Qualcomm Hexagon™ NPU AI Engine up to 45 TOPs)

 

Snapdragon™ X Plus X1P-64-100 processor (10 cores up to 3.4 GHz, integrating Qualcomm Hexagon™ NPU AI Engine up to 45 TOPs)

Graphics Qualcomm® Adreno™, up to 3.8 TFLOPS
Screen 14.5″ WQXGA (2560×1600) Display with IPS Technology, 120 Hz, 16:10 aspect ratio 100% sRGB, TÜV Rheinland Eyesafe® Certified 2.0[1], Touchscreen option
Memory Up to 32 GB dual-channel LPDDR5X-8533 SDRAM
Storage Up to 1 TB, PCIe Gen4, NVMe
Camera 1440p QHD IR camera, with Privacy Shutter and Triple-mic support
Audio DTS® X Audio, dual speakers
Ports Two USB Type-C (supporting DisplayPort, USB charging), Two USB 3.2 Gen 1 Type-A, headphone/speaker jack
Battery 75 Wh 3-cell Li-ion battery, fast charging; provides battery life up to 16 hours[[iv]]
Wireless and Networking Wi-Fi 7 and Bluetooth 5.4 or above
Features Microsoft Copilot+ Copilot Key, AcerSense™ + Experience Zone + AcerSense key, Acer PurifiedVoice™ 2.0, Acer PurifiedView™ 2.0, Activity Indicator, Backlit keyboard
Weight 1.368 kg (32.799 lbs.)

 

 

Asus Vivobook kommer med 15″ skærm og OLED

ASUS Vivobook S 15 er den første Windows Copilot+ PC fra ASUS med den nyeste Windows AI-teknologi. Den drives af Snapdragon® X Elite med indbygget Qualcomm® Hexagon™ NPU, hvilket giver 45 TOPS i neuralt motorarbejde for hurtig AI-behandling på enheden. Lagringsmulighederne omfatter op til 1 TB PCIe® 4.0 SSD, og hukommelsen kan konfigureres op til 32 GB 8448 MHz LPDDR5X RAM.

 

Den nye AI-drevne teknologi inkluderer Windows Studio Effects og en ASUS AiSense IR-kamera. Kameraets tilstedeværelsesdetektion muliggør Adaptive Dimming og Adaptive Lock, som automatisk låser og låser op for computeren baseret på brugerens tilstedeværelse. ASUS Vivobook S 15 introducerer også StoryCube, en AI-app til håndtering af digitale aktiver.

Enheden integrerer avancerede funktioner som Windows Studio effects v2 for bedre belysning og støjfjernelse under videoopkald og Live Captions for nøjagtige realtid undertekster. Disse teknologier forbedrer sikkerhed, privatliv og audiovisuel oplevelse og fremmer kreativitet.

ASUS Vivobook S 15 skiller sig ud med sin ultratynde, lette metal design, en højkapacitets 70 Wh batteri der understøtter hurtig opladning, og et personaliserbart single-zone RGB baggrundsbelyst tastatur.

Med omfattende I/O-porte og WiFi 7 leverer ASUS Vivobook S 15 en fremragende tilslutningsmulighed og hastighed. Audiovisuelt byder den på en 15,6 tommer 3K 120 Hz ASUS Lumina OLED-skærm med enestående farvegengivelse og et Harman Kardon-certificeret lydsystem med Dolby Atmos lyd.

Danske priser

Product name Configuration Recommended price (DKK)
ASUS Vivobook S 15 Snapdragon X Elite (X1E-78-100), 15.6” (2880 x 1620) 120 Hz ASUS Lumina OLED display, 32 GB LPDDR5X 8448 MHz, 1 TB PCIE G4X2 M.2 SSD, Wifi 7 2*2 802.11ax, Microsoft Windows 11 Home 10.790
ASUS Vivobook S 15 (ASUS Store exclusive)
Snapdragon X Elite (X1E-78-100), 15.6” (2880 x 1620) 120 Hz ASUS Lumina OLED display, 16 GB LPDDR5X 8448 MHz, 512 GB PCIE G4X2 M.2 SSD, Wifi 7 2*2 802.11ax, Microsoft Windows 11 Home
9.490

 

Specifikationer

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.