Forside * Featured

Ny Android-widget lader dig styre dit smarte hjem fra startskærmen

-
En ny widget til Androids startskærm (tv.) og en ny tile til Wear OS (th.) giver nu en mere direkte adgang til at styre smarthjems-enheder i Googles økosystem (Foto; Google)

Google har ud over den nye widget også annonceret lignende funktioner til Wear OS, der gør det nemmere og hurtigere at styre smarthjems-enheder fra håndledeet.

Med den nye Google Home Favorites-widget kan Android-brugere nu styre deres mest anvendte smart home-enheder direkte fra startskærmen. Det betyder, at man ikke længere behøver at åbne Google Home-appen for at udføre simple handlinger som at tænde lys, låse døre eller justere temperaturen.

Tidligere har brugerne skulle åbne den fulde app for at få adgang til de samme kontroller. Den nye interaktive widget forenkler denne proces betydeligt ved at lade brugerne udføre handlinger direkte fra widgeten, og gør det altså meget hurtigere og nemmere at interagere med de enheder, der tilhører Googles smarthjems-økosystem.

Annonce:

Widgetens størrelse kan tilpasses, hvilket gør det muligt for brugerne at dedikere en hel side på startskærmen til smart home-kontroller, hvis de ønsker det. Udover denne widget til Android, introducerer Google også en ny Favorites-tile og “komplikation” til Wear OS.

”Komplikationer” er det lidt mærkelige navn på klikbare indikatorer på urskriverne i Wear OS. Den nye komplikation bringer derfor en lignende, hurtig adgang over på håndleddet, og gør det muligt for brugerne at styre deres smart home-enheder endnu mere direkte fra deres Wear OS-smartur.

Styr det smarte hjem fra urskiven

Komplikationen kan altså indstilles til at styre en specifik enhed direkte fra urskiven. Dette betyder, at en bruger kan have en genvej til at tænde en ventilator eller et lys direkte fra urskiven. Mange Wear OS-urskiver bruger flere komplikationer, så man må gå ud fra, at man også kan styre flere enheder på urskiven.

Men som nævnt er der også en ny Favorites-tile. Ved at swipe til venstre på Wear OS-enheden får brugerne adgang til hurtige kontroller for op til fem enheder. Ved at tappe på et ikon kan brugerne få adgang til kontrol af enheden i Wear OS Home-appen, og kan udføre handlinger som at låse døre op, dæmpe lys eller justere termostater.

Både widgeten og tilen trækker data fra Favorites-sektionen i Google Home-appen. For at disse funktioner skal fungere optimalt, skal brugerne først konfigurere de enheder, de vil have hurtig adgang til, i Google Home-appen. Dette sikrer, at de mest relevante og brugte enheder altid er lige ved hånden, enten på telefonen eller smarturet.

Disse nye funktioner rulles ud fra i dag til enheder, der kører Wear OS 3 eller højere. For Android-brugere, der er tilmeldt Google Home-appens åbne previews og betatests, er widgeten allerede tilgængelig. Visse funktioner, såsom åbning af garagedøre, kan dog foreløbig kun bruges i USA, skriver Google på sin blog.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.