Forside * Featured

Spilanmeldelse: TopSpin 2K25

-
Wimbledon. Foto: PR

TopSpin er tilbage efter 13 års fravær og leverer den bedste gang tennis indtil nu.

Vi skal tilbage til TopSpin 4, der udkom tilbage i 2011, for at finde et tennisspil, der for alvor formåede at fange essensens af tennis. Flere har gjort forsøget, men jeg føler først nu, at vi med udgivelsen af TopSpin 2K25, at der er noget værd at skrive om.

2K har med deres NBA og Golfspil vist at de kan lave flotte sportsims. TopSpin 2K25 er ingen undtagelse, selvom det stadig mangler lidt for at nå samme højder som i sær NBA 2K serien.

Annonce:
Foto: PR

Spillet byder på i alt 25 tennisspillere, hvilket ikke er synderligt mange. 2K lover dog at flere spillere vil blive tilføjet i fremtiden. Spillet indeholder karriere, onlinemode, muligheden for at spille enkeltstående kampe enten mod computeren eller venner samt en tennisskole med selveste John McEnroe som instruktør.

Jeg vil anbefale at du starter ud med tennisskolen, for TopSpin 2K25 er ikke noget let spil at mestre, selvom grundspillet som sådan er simpelt nok i sig selv. Spillet er bygget op som vi kender det med grundslag, topspin, slice, lop og dropbolde, men derudover skal bolden placeres rigtigt ligesom din spiller skal placeres korrekt i forhold til det ønskede skud.

Ydermere skal du vælge om du vil satse på et sikkert skud, som er præcist men ikke så hårdt, eller om du vil satse på det kraftigere powershot, der øger chancen for at slå en vinder, men også øger risikoen for at slå i nettet og udenfor banen og som ydermere dræner din spillers energi. Og ovenpå det skal det hele times korrekt, hvilket illustreres ved en lille timer over spilleren, der viser om du har ramt på helt rette tidspunkt.

Monte Carlo. Foto: PR

Det er rigtig mange ting at mestre og for mit vedkommende var timeren over spilleren en distraktion. Heldigvis kan den slås fra så du i stedet fokuserer på bolden, når dine slag skal times. Den relativt høje sværhedsgrad gør til gengæld at det føles så utrolig lækkert når man hamrer slag afsted med korrekt timing.

Det angives på skærmen om man har ramt “perfekt”, “good”, “too soon”, eller “too late” og det er afgørende, især online, at man formår at ramme godt langt de fleste gange. Hvis ikke, straffes man ofte hårdt af sin modstander. Flowet i kampene er godt og man udfordres konstant af modstanderne. Dog savner jeg flere modstandere, da man ofte møder de samme modstandere turnering efter turnering.

Paris. Foto: PR

Karrieren er ret lineær og handler om at optjene point til verdensranglisten samt opgradere sin spillers statistikker, så man bliver bedre. Mellem hver turnering kan der trænes skills og man skal vurdere hvorvidt man vil bruge kræfter på en ene eller anden aktivitet, eller spare energi til næste turnering. Kommer man for langt ned i energi risikerer man at få skader, samt at spille dårligere i ens kampe. Det er fint nok, men kunne godt have været dybere føler jeg.

Online savner jeg også at kunne invitere venner til kamp. Som det er nu tildeles man blot en tilfældig modstander.

Madrid. Foto: PR

Grafisk er TopSpin 2K25 en blandet omgang. Spillerne bevæger sig virkelighedstro og slagene ser enormt flotte ud. Hele præsentationen før kampene og diverse stadions er også flotte og lækkert gengivet.

Til gengæld er spillernes og tilskuernes ansigtsudtryk ret døde, ligesom man ser den samme cutscene hver eneste gang man vinder en titel. Den del må gerne forbedres til næste gang.

Nitto ATP Finals. Foto; PR

Konklusion

TopSpin er på banen det bedste tennisspil på markedet. Det kræver præcision, øvelse og vedholdenhed for at blive rigtig god og det tilbyder spændende kampe både alene eller med vennerne. Det kan godt udbygge både karriere- og onlinedele, og grafisk er det lidt op og ned, men det er stadig en glimrende titel, der sagtens kan anbefales til alle tennisfans.

Karakter: 7/10

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.