Forside * Featured

TEST: Arlo Essential Indoor kamera – 2. generation

-

Er du på jagt efter overvågningskameraer til dit hjem, så bør Arlo et af de mærker du skal have med i dine overvejelser, vi har testet Essential Indoor kamera 2. generation.

For nogle uger siden testede vi Arlo Essential Outdoor kamera 2. generation, og der var alle modeller i serien ikke kommet til test. Nu har vi modtaget Essential Indoor kamera 2. generation og de skal naturligvis også testes.

Arlo Essential Indoor 2. generation understøtter video op til 2K, men har to ting du skal være opmærksom på. De kræver konstant strøm via kabel, og de kræver et abonnement for at kunne bruges.

Annonce:

Læs her hvad vi synes om dem sammenlignet med Arlo Pro serien.

 

Udpakning og design

Sættet vi testede er et 2-Pak Essential Indoor Kamera, og sættet kommer med to kameraer og alt tilbehør der skal til for at både sætte det op i loftet, på væggen eller på en flade. og kabler til opladning. Der er også to USB-C strømforsyninger med.

Kameraet minder meget om et helt almindeligt web-kamera, dog i den større ende. På forsiden er selve kameraet der har en mekanisk låge (Privacy Shield), som åbner og lukker når kameraet registerer bevægelse, og ønsker man ikke at vise at man optager, så er det ikke en option på dette kamera, da lågen giver et højt klik hver gang den åbner.

 

Der er en indbygget sirene som kan give lys så snart kameraet registrerer bevægelse, hvis man ønsker at slå det til.

 

På bagsiden er der et gevind som gør at du kan flytte foden med en skruetrækker, og så montere kameraet på væggen. Man skal dog være opmærksom på at Arlo Essential Indoor 2. generation kræver fast USB-C strøm, så du skal have en stikdåse i nærheden, eller en USB-C forlænger. Men du kan også bare vælge at bruge Arlo’s Essential Outdoor sæt indendørs, og så har du batteri og kan bare genoplade når det er nødvendigt.

 

Installation af Essential Indoor med Arlo Secure App

Arlo har en app til både Android og iOS, og med den kan du let tilføje et eller flere kameraer. Du kan også tilgå dine kameraer via en webbrowser.

I Arlo Secure kan du arbejde med tre tilstande, og automatiseringer som du kan sætte op på forskellige tidspunkter af dagen. De tre tilstande er Ikke hjemme, Hjemme og Deaktiveret (Standby), og du vælger så hvilke automatiseringer som skal kunne afvikles i de forskellige tilstande.

Appen fungerer godt, og du kan også sætte automatiseringer op.

I App’en kan du også sætte aktivitets-zoner op for hver enkelt kamera, så du f.eks. ikke optager over hos naboen eller ude på offentlig vej. Ligesom du i app’en også kan se alle de optagelser som kameraet har taget.

Og her kommer så en anke imod Essential serien. I Arlo Pro serien, kan du købe en Arlo Hub, og så kan du vælge at gemme dine videoer der, hvis du ikke vil gøre brug af Arlo’s cloud funktioner. Med Essential er du nødt til at tegne et abonnement, og det koster.

Beskrivelse Intet abb. Secure 1. kamera Secure med flere kamera Secure Plus
Antal kamera N/A 1 kamera 4 kameraer Ubegrænsete
Gemt videokvalitet N/A 2K 2K 4K
Gemt videohistorik N/A 30 dage 30 dage 60 dage
Tyveridækning NEJ JA JA JA
12 Måneders ekstra garanti N/A NEJ NEJ JA
VIP Kundesupport NEJ NEJ NEJ JA
Pris Gratis 45 / mdl, 450 / år 99 / mdl, 990 / år 135 / mdl, 1.350 / år

Personligt bruger jeg Arlo Pro serien, og har en Hub, men har valgt også at gemme i skyen. Det valgt får du ikke med Essential, så det skal du naturligvis tage med i dine overvejelser. Når du køber et Essential kamera får du 1 måned Secure gratis, så du kan prøve cloud funktionerne.

Der er mange indstillinger i app’en som gør du kan fin-tune kameraets følsomhed for både lyd og bevægelse. Har du f.eks. kameraet et sted hvor der er grene der bevæger sig, kan du ekskludere dem i bevægelseszonen eller sætte følsomheden ned så den ikke reagerer på vind og vindstøj. Det fungerer rigtigt godt, og når først kameraet er sat op, så kører det bare.

Kameraet kan integreres med Samsung SmartThings, Amazon Alexa og IFTTT. Desværre er Arlo Essential ikke HomeKit kompatibel. Det er Pro serien, hvis du køber en Arlo Hub.

Fra app’en kan du også tale med folk du ser på kameraet.

 

Billedkvalitet på Arlo Essential Indoor kamera 2. gen

Arlo Essential Indoor 2. generation kommer med 2K sensor, og optager virkeligt godt både i dagslys og om natten. Du har Night Vision, men i modsætning til deres Outdoor serie, er der ikke en indbygget LED spot. Men Night vision fungerer OK, og kvaliteten af det optagede er god, også selvom du skal en tur op i skyen for at se din video.

Du får 130 graders synsfelt, så det kan sagtens dække en stue, og du har op til 12X digitalt zoom.

Når du sætter et kamera op, kan du definere aktivitetszoner, så kameraet ikke reagerer på bevægelse, hvis f.eks. dit kamera dækker over mod naboen igennem et vindue.

 

Konklusion – Arlo Essential Indoor er et godt opstartssystem

Hvis du vil have kamera overvågning, der er let at bruge, så er Arlo Essential en serie du bør have med i dine overvejelser. Du skal dog være opmærksom på at du køber dig ind i et ret lukket økosystem. Og du skal være opmærksom på at du er nødt til at købe et abonnement til Arlo Secure for at kunne overvåge dit hus 24/7, og det kommer oven i prisen. Uden det abonnement er kameraet ikke til meget nytte.

Billedkvalitet er god og batteritiden er godkendt, men husk at der findes alternativer i både Google Nest og EUFY, så dem bør du også kigge på. EUFY har endog den fordel at det ikke kræver abonnement.

Det ændrer ikke ved at Arlo får et “recordere.dk anbefaler”, for du får en løsning der bare spiller, også selvom den kommer til at koste dig nogle ekstra penge til abonnement.

 

Pris og levering

Arlo Essential som vi testede som 2-pack koster 1.345,- for to kameraer, og kan bestilles hos Arlo. 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.