Forside * Featured

Test: Dreame X40 Ultra robotstøvsuger med gulvvask

-
Foto: recordere.dk

Er du på udkig efter en rengøringsrobot der både støvsuger og vasker gulv, bør du tage et kig på Dreame X40 Ultra, der virkelig leverer på alle parametre

X40 Ultra er seneste skud på stammen fra kinesiske Dreame. Virksomheden har med rekordhastighed slået sit navn fast og det forstår man godt, når niveauet er så højt som tilfældet er med X40. Alt oser af kvalitet og der virker til at være tænkt over det hele.

X40 leveres med mopper, rensemiddel, en ekstra støvsugerpose, støvsugeren selv naturligvis, samt basen. Basen kan tilsluttes vand, så den automatisk tanker op, eller du kan selv skifte de to beholdere til henholdsvis rent og snavset vand.

Annonce:

Derudover indeholder basen en beholder med rengøringsmiddel som automatisk blandes i vandet når der skal vaskes gulv, ligesom basen også renser mopperne når de har været i brug. Basen er ret stor, men den er elegant designet synes jeg og er på ingen måder grim at have stående. Base og støvsuger fåes i enten hvid eller sort.

Foto: recordere.dk

Mange indstillingsmuligheder

Før du starter rengøringen skal du downloade Dreames app, hvorefter du guides igennem en hurtig opsætningsproces. Appen er på dansk og er rimelig nem at finde rundt i. Når maskinen startes op, kører robotten rundt og kortlægger dit hus, som så kan ses i appen.

Herefter kan du navngive dine rum, markere “no-go zoner”, angive den rækkefølge rummene skal rengøres i, hvilke dage maskinen skal gøre rent, hvilke rum der skal rengøres hvornår, hvor meget vand der skal bruges i hvert rum, hvor kraftigt der skal støvsuges, om stoleben skal rengøres ekstra, om du har kæledyr der skal passes på, om der skal oplades om natten når strømmen er billigst og rigtig meget andet.

Det er i sandhed en maskine med mange indstillingsmuligheder og jeg elsker muligheden for at skabe præcis den form for rengøring som passer bedst til mit hjem.

X40 Ultra kobles på dit netværk og giver dig besked på telefonen, samt med stemme, når den starter, kører til opladning osv. Ønsker du at stemmestyre maskinen understøttes både Google og Alexa. Det lykkedes dog aldrig at få maskinen sat op til google. Hvorfor ved jeg ikke.

Maskinen er forsynet med kamera og tager et billede, samt skriver en tekst i appen, når der er støt på forhindringer som løse ledninger, kæledyr, sokker og lignede. Den er god til at spotte forhindringerne og selvom den kan tage fejl af en sko på en barbiedukke og en rigtig sko, så fungerer det for det meste rigtig godt med de små billeder, så du efterfølgende kan optimere din oprydning til næste gang X40 skal rengøre. En sjov detalje er at maskinen har en “kæledyrsindstilling”, der betyder at når den spotter din hund eller kat, sætter den tempoet ned og støvsuger med mindre kraft, for ikke at skræmme dyret.

Foto: recordere.dk

Flot rengøring

Vigtigst af alt når det kommer til en robotstøvsuger må siges at være rengøringen. Også her formår X40 ultra at imponere. Mit hjem er 155 kvm og består af en kombination af fliser, trægulve og små samt store tæpper og det er tydeligt hver gang X40 har været igang.

Den kommer godt rundt, hvis du bruger lidt tid på at fjerne forhindringer naturligvis og det er rart, at man efter hver rengøring, i appen kan se præcis hvor maskinen har rengjort og hvor der skulle være eventuelle forhindringer som skal fjernes til næste gang. Kun en enkelt gang har jeg oplevet at den sad fast under vores meget lille bord i stuen.

Jeg har under testen forsøgt med ren støvsugning, gulvvask for sig eller funktionen, hvor der både støvsuges og vaskes gulv samtidig. Alle tre ting løste X40 rigtig flot.

Det bør også nævnes, at X40 har en funktion, hvor den afmonterer mopperne i basen, når den rengør tæpperne. På den måde undgår man, at maskinen slæber de våde mopper henover tæpperne. Har man ikke så høje tæpper, kan man godt beholde mopperne på, da maskinen så blot løfter mopperne, når den rengør tæpperne. Efter endt gulvvask rengør basen mopperne, hvorefter de tørres med varm luft i et tidsrum du selv bestemmer.

Som man kender det på andre støvsugere, har X40 en lille vifte placeret foran, der vifter snavs ind foran maskinen, hvorefter snavset suges op. Viftearmen kan strækkes ud når maskinen når et hjørne, hvormed den når helt ind i hjørnet. Det samme gør mopperne når gulvet vaskes.

Det fungerer virkelig godt og der ligger ikke snavs i hjørnerne som jeg synes man ofte oplever med andre robotstøvsugere. Ved gulvvask kan man i øvrigt bede X40 vaske områder, der er særligt snavsede en ekstra gang. Det er ganske imponerende at opleve, hvor god maskinen er til selv at spotte de ekstra snavsede områder og så kører to gange der, indtil snavset er væk.

Foto: recordere.dk
Foto: recordere.dk
Foto: recordere.dk

Kig med

X40 er forsynet med kamera, der som nævnt tager billeder af de forhindringer den støder på undervejs. Kameraet kan også bruges ved manuel rengøring, så du får et live-feed på din telefon og kan styre maskinen. Du kan også tilgå kameraet når det passer dig og følge med i dagens rengøringsopgave.

Adgang til kameraet er sikret med kode, ligesom maskinen gør opmærksom på at du kigger med så andre i hjemmet er klar over at du kigger med. X40 har også en “patruljefunktion”, hvilket i praksis betyder, at du kan have din støvsuger kørende rundt derhjemme uden at gøre rent og overvåge huset når du er ude. Dette er dog ikke noget jeg har testet.

Foto: recordere.dk
Foto: recordere.dk

Batteri og lyd

Batteritiden er afhængig af hvilken rengøring du beder X40 udføre. Som nævnt er mit hus 155 kvm og her vil en almindelig støvsugning betyde at X40 har 66% batteri tilbage efter endt rengøring. Sætter jeg den derimod til at vaske gulv samtidig, skal den lige toppe op med en kort 10 minutters opladning undervejs for at få det sidste rum med. Maskinen registrerer selv batteriniveau og oplader automatisk når der er behov for det.

Foto: recordere.dk

Konklusion

Hvis du som jeg ikke er vild med at støvsuge, kan jeg anbefale at du overvejer x40 Ultra. Jeg har hånden på hjertet aldrig oplevet en robotstøvsuger/gulvvasker så effektiv som som Dreame X40 og jeg ikke ønsker at undvære den igen.

Vores hjem har aldrig været renere og jeg nyder virkelig, at det hele sker automatisk og at jeg fra appen kan justere ned til mindste detalje.

Man betaler for den høje kvalitet og over 10.000 kr. kan føles af meget for en støvsuger/gulvvasker. Men efter at have prøvet Dreame X40 Ultra og oplevet hvor rart det er at få gjort rent så tit man vil uden at røre en finger, ja så er den, i hvert fald for mit vedkommende, alle pengene værd.

Højeste anbefaling herfra.

Karakter: 10/10

Pris og tilgængelighed

Dreame X40 Ultra koster kr. 10.500,-

Er til salg (se forhandlere og dagspris)

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.