Forside * Nyheder

Vild teknologi: Hubble når 600 km rækkevidde på Bluetooth

-
Foto: Pixabay.com. Illustration: recordere.dk

Hubble Network: Første Bluetooth-forbindelse til rummet med 600 km rækkevidde

Selskabet Hubble Network har skabt verdens første Bluetooth-forbindelse direkte til rummet. En teknologi som vil kunne bruges til langtrækkende billig og energieffektiv kommunikation på landjorden.

På trods af tidligere skepsis fra mange eksperter formåede de den 4. marts 2024 at sende signaler fra en almindelig 3,5 mm Bluetooth-chip til deres satellitter i en afstand af 600 km fra Vandenberg Space Force Base. Det skriver Hubble Network på deres blog.

Annonce:

Med en investering på 20 millioner dollars (139 mio. kr.) sendte Hubble Network to satellitter i kredsløb. De modtog signaler fra standard Bluetooth-enheder på jorden i en afstand af 600 km.

“Vi har modbevist tusindvis af skeptikere. Ved at vise, at vi kan sende signaler direkte fra Bluetooth-chips og modtage dem i rummet 600 km væk, har vi åbnet en ny verden af muligheder”, fortæller Alex Haro, medstifter og CEO hos Hubble Network.

Traditionelle netværk har ofte problemer med dækning i fjerntliggende områder, højt energiforbrug og høje omkostninger. Hubbles satellitnetværk løser disse problemer. Med en simpel softwareopdatering kan enhver standard Bluetooth-enhed forbinde til Hubbles satellitnetværk uden mobilnetværk.

Dette giver mulighed for en global dækning med 20 gange lavere batteriforbrug og 50 gange lavere omkostninger. Teknologien vil kunne anvendes mange steder fra landbrug til forsvar. Hubble Network frotæller at de allerede samarbejder med piloter og kunder inden for forbrugerudstyr, byggeri, forsyningskæde og forsvar for at udforske potentialet.

“Vores innovative tilgang gør det muligt at eftermontere eksisterende Bluetooth-aktiverede enheder, så de kan overføre data til Hubble-netværket uden nogen form for hardwareændringer, hvilket indvarsler en ny æra af tilslutningsmuligheder”, fortæller Ben Wild, medstifter og teknisk direktør hos Hubble Network, og han slutter:

“Med næsten fem milliarder solgte Bluetooth-enheder om året kan virkningen af denne nye forbindelse blive monumental”.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.